Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras na predizbornoj tribini u Brčkom da je prisustvo predsjednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića na ovom skupu jedan od dokaza da se socijalisti na ovim prostorima zajedno bore za svoje ideje.

"Želimo da razvijamo što bolje odnose sa našom bratskom Srbijom, ali da kroz taj odnos pomažemo život svih naših ljudi u ovoj zemlji i da težimo tome da svaki čovjek u zemlji živi bolje", rekao je Đokić na tribini održanoj na stadionu Blatuša u Brčkom. 

On je istakao da socijalisti na taj način iskazuju patriotizam koji za cilj ima napredak. 

"To je patriotizam koji podstiče rad, odgovornost, slobodu, bolji život, da svaki dio ove zemlje napreduje i da kroz sve to realizujemo i naše principe na kojima počiva program ljevice socijalističkog tipa", rekao je Đokić. 

On je dodao da je za socijaliste Srbija uvijek bila zemlja od posebnog značaja, a međusobni odnosi uvijek bili obilježeni bratskim razumijevanjem i saradnjom, što dokazuje i posjeta Dačića. 

"SPS je dao nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, njenoj odrbrani, zaštiti i današnjem stepenu sigurnosti koji Republika Srpska. Radujemo se svakom susretu sa našom braćom, posebno kada nam dolaze oni koji su najzaslužniji za nas i za Republiku Srpsku", rekao je Đokić. 

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da dolazi iz Srbije da podrži srpski narod i kao podrška Socijalističkoj partiji u Republici Srpskoj. 

"Želim da kao ministar spoljnih poslova Srbije dam punu podršku opstanku Republike Srpske i njenom očuvanju u okviru Dejtonskog sporazuma i da kažem da su specijalne veze između Republike Srpske i Srbije `čeličnog karaktera` i da ćemo ih još više razvijati u narednom periodu", naglasio je Dačić i dodao da je došao u Brčko i da podrži socijalističku ideju. 

Kandidat SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Zoran Kokanović rekao je da je socijalistima u Brčkom izuzetna čast da kao domaćini skupa dočekaju predsjednike obje socijalističke partije. 

"Ovo je kruna naših aktivnosti u Brčkom", rekao je Kokanović.