Više hiljada Trebinjaca večeras je odlučilo da Republiku Srpsku i u naredne četiri godine treba da vode koalicija okupljena oko SNSD-a, Željka Cvijanović i Milorad Dodik.

konvencija snsd trebinje (3).jpg

Opoziciji, ako je suditi po večerašnjem veličanstvenom skupu na platou ispred Kulturnog centra, nema mjesta u Trebinju koje je odlučilo da podrži prvo politiku i viziju gradonačelnika Luke Petrovića, a zatim i ideje koje zastupaju Dodik i Cvijanovićeva.

I dok su građani skandirali imena, kako su isticali, kandidata pobjedničke koalicije, Oliver Njego je svojim vrhunskim glasom doveo do usijanja okupljene građane, pa je zajednička pjesma sa Dodikom na kraju mitinga proizvela i bakljadu.

Trebinjci kažu da ovakav skup nikad ranije nije viđen u Trebinju, i da će ga teško neko ponoviti u budućnosti.

konvencija snsd trebinje (1).jpg

Poruke sa tribine su jasne - Republika Srpska mora da nastavi da ide postojećim kolosijekom i ne smije se dozvoliti da na vlast dođu oni koji ne rade u njenom interesu.

Zato, kako su rekli, cilj je da svaki grad u Republici Srpskoj zaslužuje da se razvija kako to Trebinje čini u posljednje dvije godine, da bude pokretač progresa i opšteg dobra za sve njegove stanovnike.

Okupljene građane su pozdravili kandidati koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana predsjedništva i predsjednika Republike Srpske - Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

konvencija snsd trebinje (2).jpg

Aplauze i ovacije prisutne publike uživali su i kandidati za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice devet - Luka Petrović i Valerija Lakić, te kandidati za poslanike u Parlamentu BiH - Staša Košarac i dr Ljubica Miljanović.

Na kraju mitinga, nastupio je "Leksington bend".