Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je na tribini u Foči da se socijalisti odlučno bore da započne izgradnja Hidroelektrane „Buk Bijela“ na rijeci Drini, kao velikog razvojnog potencijala.

skoko maksim.jpg

Đokić je naveo da se privode kraju pripreme za raspisivanje tendera za izbor partnera koji će za potrebe „Elektroprivrede Republike Srpske“ izgraditi „Buk Bijelu“ na koju se čeka 40 godina.

„Došlo je vrijeme da počnemo sa realizacijom tog velikog projekta. Poslije toga, zajedno sa Srbijom, gradimo još dvije hidroelektrane, `Foču` i `Paunce` i to će biti najbolji znak da Hercegovinu i Srpsku vezujemo sa Srbijom i da Drinu koristimo na najbolji način“, istakao je Đokić.

Maksim Skoko, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske rekao je da će socijalisti će osim u dijelu izgradnje novih elektroenergetskih objekata posebno posvetiti obrazovanju i znanju kao jednom od stubova na kojima počiva Republika Srpska.

“Za nas je osim patriotizma i profesionalizam nešto što smatramo jednim od temelja na kojima Srpska može opstajati i trajati. To je posebno važno naglasiti u ovom gradu u kome je jedan moj zemljak pokojni profesor Boriša Starović ostavio dubok trag i tresirao put mnogim generacijama akademskih građana, koji već jesu, i koje će tek biti nosioci promjena i društveno političkog života Republike Srpske”, istakao je Skoko.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Slađana Blagojević iz Foče rekla je da socijalisti u Hercegovini očekuju siguran mandat.

„Bavićemo se ekonomskim razvojem Hercegovine, jer smatramo da ova regija može i treba bolje, jer to narod Hercegovine zaslužuje. Naše najave izbornog rezultata potvrdiće se 8. oktobra, kada ćemo u Foči proslaviti izbornu pobjedu“, istakla je Blagojevićeva.

Nosilac liste za parlament BiH u Izbornoj jedinici tri Jakov Galić iz Zvornika rekao je da bez socijalista neće moći da bude formirana vlada Srpske, te da će ova stranka imati i predstavnike na nivou BiH.

„Imamo jasan program kada je riječ o socijalnoj politici, a ona se temelji na socijalnoj jednakosti i razvoju svih sfera društvenog života. Moramo podići ekonomiju, a imamo dovoljno kvalitetnih kadrova koji će odmah nakon izbora krenuti u analize, na osnovu kojih će biti koncipiran dugoročni program kvalitetnijeg razvoja“, naveo je Galić.