Grad Trebinje raspisao je danas tender za izgradnju dječijeg i sportskog igrališta u naselju Tini, a za ovu investiciju u gradskom budžetu obezbijeđeno je 150.000 KM, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo.

igraliste tini 1.jpg

Rikalo je istakao da će do aprila 2019. godine biti izgrađeno jedno od najmodernijih igrališta u Republici Srpskoj, koje će, pored uređenja postojećeg sportskog terena, imati i dječije igalište sa raznovrsnim mobilijarom prilagođenim najmlađim stanovnicima ovog naselja. 

On je pojasnio da će oko postojećeg sportskog terena biti postavljena zaštitna ograda i LED rasvjeta, kako bi sportske aktivnosti bile bezbjednije i kako bi se mogle održavati i tokom noći. 

"Na ovom igralištu se već nekoliko godina zaredom održava `Vidovdanski turnir u malom fudbalu`, koji je ove godine imao i međunarodni karakter, što nam je bio dodatni razlog da obezbijedimo sredstva za izgradnju i modernizaciju igrališta", rekao je Rikalo. 

Dječije igralište, koje će u potpunosti biti nanovo sagrađeno, nosiće naziv "Pčelica" i nalaziće se neposredno uz postojeći sportski teren. 

Igralište, pored rekvizita kao što su tobogani, ljuljaške, pješčanici i penjalice, imaće i svoju zelenu površinu, žardinjere, korpe za otpatke sa izdvojenim korpama za reciklažu. 

Biće obezbijeđeni i neophodni uslovi za društvene igre kako djece, tako starijih stanovnika naselja Tini, a biće izgrađene i tribine.

"Unutar i oko samog igrališta biće rekonstruisani postojeći pločnici, gdje će umjesto njih biti postavljene behoton ploče, a izgradiće se i mini staza za trčanje", istakao je Rikalo. 

igraliste tini.jpg

U okviru projekta, koji je uradila trebinjska "Kontura", predviđeno je i ložište za badnjake i česma. 

Rikalo je podsjetio da će u naselju Tini postojeća javna rasvjeta biti zamijenjena LED lampama, a da su već u toku radovi na izgradnji dijela Kolubarske ulice, čime će ovo naselje biti spojeno sa Policama i Mokrim Dolovima trasom istočne obilaznice. 

On je rekao i da će već u narednom budžetu biti obezbijeđena sredstva za izgradnju jednog ili dva slična igrališta u naseljima Gorica i Zasad.