Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u Nevesinju obnovljeni Dom kulture u čiju rekonstrukciju su vlade Srpske i Srbije uložile 500.000 KM.

dom kulture nevesinje.jpg

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je Nevesinje dobilo ovako reprezentativan objekat "koji je do sada bio obično ruglo". 

"Zadovoljna sam što smo kao vlada mogli finansijski da podržimo rekonstrukciju ovog objekta. Važno je da se Nevesinje razvija i da ima centar i za kulturne događaje. Ovo nije nešto što će služiti pet godina, već 50", rekla je Cvijanovićeva, dodajući da je ovo samo jedan od projekata u ovoj opštini. 

Ona je podsjetila da je urađen i vodovod i mnogi drugi značajni projekti, a da je za razvoj grada svakako važno da ima jedan reprezentativan kulturni centar. 

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da ovaj dom bio neuopotrebljiv i da u njemu nije održavana nijedna manifestacija. 

On je istakao da je uz pomoć vlada Srbije i Srpske napravljen moderan objekat, stara kino-sala je dobila potpuno novi izgled, izgrađeni su novi mokri čvorovi, garderoba za glumce, aperitiv bar, a objekat je uređen i sa vanjske strane. 

Avdalović je dodao da je Vlada Srpske obezbijedila 250.000 KM, a Vlada Srbije 150.000 evra. 

On je naglasio da su stanovnici Nevesinja izuzetno srećni što su dobili ovakav objekat, koji će uz pomoć muzičke škole, "Prosvjete" i ostalih kulturih društava dobiti i nove sadržaje.