Bolnica u Trebinju kupila je novo ambulantno vozilo za prevoz pacijenta u zdravstvene ustanove van ovog grada, potvrdio je Srni direktor ove ustanove Borislav Grubač.

novo sanitetsko vozilo bolnica trebinje.jpg

Grubač je istakao da je novo vozilo opremljeno za najteže bolesnike i da je kupljeno uz podršku Gradske uprave i gradonačelnika Luke Petrovića. 

"Na ovaj način ćemo unaprijediti usluge za one koji se moraju liječiti u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, Crnoj Gori ili Republici Srpskoj, čime ćemo im osigurati bezbjedniji transport", istakao je Grubač. 

On je naveo da ova zdravstvena ustanova ima četiri vozila za prevoz pacijenata u veće zdravstvene ustanove, a da će u narednom periodu nastojati da kupe još jedno sanitetsko vozilo i tako osavremene vozni park koji je prilično star i dotrajao. 

"Iz trebinjske Bolnice se svakog mjeseca više od 30 pacijenata preveze do kliničkih centara u Podgorici, Beogradu ili Banjaluci", rekao je Grubač. 

Grubač je najavio i nova ulaganja u medicinsku opremu, čime će ova ustanova obezbijediti kvalitetnije usluge zdravstvene zaštite za pacijente sa područja istočne Hercegovine.