Stanovnici naselja Geljov most nakon 50 godina dočekali su da do svojih kuća dođu asfaltnim putem i da jednom zauvijek u istoriju pošalju makadam, prašinu i lokve.

geljov most trebinje (3).jpg

S ponosom nam ovo kaže Milosava Pantović, mještanka na čiju je inicijativu i asfaltirana ulica u ovom naselju.

Sve se dogodilo 18. avgusta kada je ova naša sugrađanka, inače po struci magistar ekonomije, poslala pismo gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću, koji joj je nakon samo nekoliko dana poslao odgovor i obećao sanaciju ove ulice.

"Sada se i mi osjećamo kao da smo u gradu. Do sada je to bilo nemoguće, jer smo do kuća dolazili neuslovnim makadamskim putem", navela je Pantovićeva.

Ona kaže da su se prve kuće u ovom naselju počele praviti 1967. godine, kada su ih napravile četiri porodice iz sela sa područja Zubaca jer su njihovi članovi počeli da rade u Industriji alata.

"To je tada sve bio krš. Na konjima smo iznosili materijal je je ispod kuća prolazio voz. Vremenom smo sami uradili struju i vodu, a evo sada je grad obezbijedio asfalt", kaže nam Pantovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović tim povodom danas je obišao ovu ulicu i njene mještane, koji su mu priredili doček.

Kaže da je za ovu investiciju izdvojeno oko 80.000 KM i da je urađen put u dužini od oko 520 metara.

Predsjednik sektora Gučina u Mjesnoj zajednici Gornje Police Zoran Radanović naveo je da mu je drago što je riješen još jedan problem u njegovom sektoru.

geljov most trebinje (2).jpg

"Ranije su sanirane ulice u naselju Gučina, uređen prostor oko izvorišta Lušac, te izgrađeno igralište. Ovo nam je bio prioritet koji smo uspješno riješili", naveo je Radanović

On je podsjetio da je u toku i izgradnja puta od Gučine do Mokrih Dolova, ali, napominje, da ima još problema koji treba tek da se riješe.

Jedan od njih je, kaže, i potporni zid ispod kuće Boškovića.

Gradonačelnik Petrović, s druge strane, uvjerio nas je da će i taj problem riješiti i da očekuje, ukoliko već sutra, da se on delegira mjesnoj zajednici i nadležnom Odjeljenju za prostorno uređenje.

geljov most trebinje (1).jpg