Socijalistička partija očekuje da na predstojećim izborima, zajedno sa svojim koalicionim partnerima SNSD-om i DNS-om, zadrži vlast u Republici Srpskoj, ali i da na nivou BiH dođe do promjena, odnosno da građani kazne dosadašnju politiku Saveza za promjene u Sarajevu.

maksim skoko.jpg

Rekao je ovo kandidat SP-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice devet Maksim Skoko ističući da pobjeda koalicije SNSD-SP-DNS ne bi ni u jednom trenutku trebalo da dođe u pitanje.

- To nije sporno. A kada je u pitanju izborna jedinica iz koje dolazim, vjerujem da će SP osvojiti najmanje jedan mandat za NSRS - kaže Skoko.

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

SKOKO: Kada je u pitanju SP, temeljim ga na politici koju smo do sada vodili. Ona je bila konstantna, a pozitivne reakcije građana i njihova podrška govore nam da smo na pravom putu. U prilog tome ide i podatak da se u našu partiju učlanjuje sve više mladih ljudi. 

GLAS: Šta je u fokusu vaše predizborne kampanje, odnosno šta je to u osnovi političkog i ekonomskog programa SP-a?

SKOKO: Politika Socijalističke partije je uvijek bila jasna i nedvosmislena. Ona je uvijek bila usmjerena na stvaranje što povoljnijeg privrednog ambijenta i podizanje životnog standarda građana RS. Uvijek smo se trudili da svojim političkim djelovanjem poboljšamo položaj naših penzionera, ali i radnika. Kada je konkretno u pitanju izborna jedinica devet, ona je karakteristična zbog svojih energetskih potencijala. U narednom periodu zalagaćemo se da se znatno više ulaže u ovaj sektor, ali i u sektor poljoprivrede, posebno kada je u pitanju vinogradarstvo i ratarstvo, a po čemu je hercegovačka regija postala i prepoznatljiva. Visoka Hercegovina je, s druge strane, poznata po stočarstvu i šumarstvu, a tu prije svega mislim na područja Čajniča, Rudog, Kalinovika i šire. To je nešto na čemu ćemo i dalje bazirati svoje političko djelovanje, da se ovi sektori maksimalno iskoriste za dobrobit građana Srpske. 

GLAS: S obzirom na to da SP već nekoliko mandata participira u vlasti RS, da li ste zadovoljni do sada učinjenim, da li je moglo bolje?

SKOKO: Uvijek može bolje. Ali isto tako moram naglasiti da sve što smo do sada obećali, to smo i uradili. I to se vidi i prepoznaje.

GLAS: Ukoliko opet budete dio vlasti, šta je to na čemu ćete posebno insistirati?

SKOKO: Naš program i naša vizija je jaka Republika Srpska. I to nije floskula.

GLAS: Kako gledate na svoje političke protivnike i njihove programe?

SKOKO: Ne bavimo se političkim protivnicima i njihovim kampanjama, bavimo se samo sobom i onim što će dodatno ojačati Republiku Srpsku i životni standard građana učiniti još boljim.