FK "Leotar" se nije uspio plasirati među 16 najboljih ekipa u Kupu BiH, jer je izgubio od FK "Mladost" iz Kikača, člana Prve kantonalne lige - Tuzlanski kanton, rezultatom 3:2 (1:0).

leotar proleter.jpg

Stadion "Tom Kat arena" bio je prepun domaćih navijača koji su dočekali fudbalere iz Trebinja sa željom da ih domaći tim pobijedi i postignu istorijski rezultat toko četiri decenije postojanja.

To im je uspjelo nakon dobre igre oba protivnika , preokreta i sreće.

Prvi su priprijetili gosti preko Perovića u 27. minutu, a ubrzo nakon toga i domaćini, ali je ostalo 0:0. Ipak domaćini dolaze u vođstvo preko njihovog najboljeg igrača Mujkanovića četiri minuta prije odlaska na odmor.

On je iskoristio nepažnju odbrane gostiju i postigao svoj prvi pogodak na utakmici.

U drugom poluvremenu domaćini golom Mujkanovića u 48. minutu dolaze do prednosti od 2:0 i svi su mislili da je sve gotovo. Ali tako nisu razmišljali fudbaleri sa Polica koji su preko Zečevića u 70. minutu iz penala smanjili na 2:1.

Bolju igru u drugih 45 minuta iskoristili su igrači Rajka Mičete i preko Vujovića u 85. minutu izjednačili na 2:2.

I kad su svi čekali kraj utakmice, u petom minutu nadoknade vremena, nakon izvođenja kornera, lopta je ušla u šesnaesterac gostiju i pogodila jednog igrača Leotara u ruku i sudija je svirao najstrožu kaznu.

Loptu na penal stavio je Mujkanović i po treći put pogodio mrežu Perišića za pobjedu od 3:2.

Vremena više nije bilo za preokret.

FK "Mladost": Glušac, Jašarević, Bečić, Selimović (od 77. minuta Hukić), Mujkanović, Avdibašić, Čehajić, Brkić, Hukić, Idrizović, Sulji.

FK "Leotar": Perišić, Bokić ( od 46. minuta Vujović), Biberdžić, Andrić, Cimirot, Vučić, Janjić, Ramić, Zečević, Medan ( od 67. minuta Komlen), Perović.