U Osnovoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Bregovima kod Trebinja danas je počelo ograđivanju dvorišta škole, za šta su Vlada Republike Srpske i grad Trebinje izdvojili 50.000 KM.

skola bregovi.jpg

Direktor Škole Darko Jegdić očekuje da radovi budu gotovi za 40 dana, čime će, nakon 35 godina, biti riješen bezbjednosni problem. 

"Ograđivanje školskog dvorišta bilo je neophodno, prije svega, zbog povećanja bezbjednosti učenika i očuvanja školske imovine, pošto se više u večernjim časovima neće moći nesmetano prolaziti kroz dvorište", rekao je Jegdić. 

On kaže da je planirano da se postave dvije velike klizne kapije na sjevernoj strani i jedna manja na zapadnoj, koje će se zaključavati oko 20.00 časova, nakon završetka nastave. 

Jegdić je naveo da je su planu projekti uređenja školskog dvorišta i učionica na otvorenom ili ljetna učionica, koja će omogućiti da se izvodi nastava od prvog do devetog razreda. 

"S obzirom na to da Trebinje ima puno sunčanih dana, ova učionica biće na raspolaganju tokom čitave godine. Ideja je da se na ovaj način tabla i kreda zamijene razgovorom nastavnika sa djecom", rekao je Jegdić. 

On je istakao da je u planu i da se dio dvorišta oslika edukativnim igricama, namijenjenih đacima nižih razreda.