Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović demantovala je danas navode medijskog tima Vukote Govedarice i to, kako je naglasila, ne zbog sebe, jer se o njoj već sve zna, već zbog poštovanja prema svojoj porodici na koju je ponosna i građanima "koji ne zaslužuju da slušaju bljuvotine".

zeljka-cvijanovic.jpg

"Nemam nikoga u rodu ko se zove Ivo Marić, a vi tvrdite da mi je to ujak. Što se tiče Peje Marića koga pominjete, već sam vam poručila da ste zalutali. Rekli su mi da hodate po nekim grobljima, tražeći kako vi kažete, neke ustaške grobove, uključujući i nekog ko bi bio Pejo Marić, kako biste 'pokazali' da su tu sahranjeni moji preci. Rekoh vam da tražite na pogrešnim grobljima. Sram neka vas bude zbog toga. 

Isto sam vam poručila kad ste mi sinove pokušali uvući u priču o stradanju Davida Dragičevića. Sram neka vas bude i zbog toga! Od toga što vi radite postidio bi se i sam Gebels, jer svojom kampanjom upravo ispisujete najsramnije stranice višestranačkog života u Republici Srpskoj. 

Pokušavajući da me oblatite na ovaj način, vi mislite da time možete da spasite svog neuspjelog predsjedničkog kandidata, najviše zbog toga što mu se, s pravom, pripisuje, dezerterski status. 

Naši pošteni i savjesni građani su mi sa terena dojavljivali kako ste im nudili pare da kažu nešto prljavo o meni u kameru što bi me diskreditovalo. To što sa vama nisam polemisala o toj temi, vi zovete mukom, a ja sam smatrala i smatram da ne treba sa vama da se valjam u istom blatu. 

Vašem predsjedničkom kandidatu preporučujem da obiđe groblja u Republici Srpskoj i pogleda imena svojih vršnjaka koji život dadoše za Republiku Srpsku i koja su zlatnim slovima ispisana na grobnicama. Ako mu je susret sa istinom težak na grobljima, neka obiđe fakultete i studentske domove, i stane pred ploče sa imenima njegovih stradalih vršnjaka u ratu, i duboko se pokloni sjeni heroja, i zahvali sudbini što mu je omogućila da cijeli rat mirno živi u Srbiji. 

I neću sebi ni svom medijskom timu da dozvolim da se bavi porodicom Vukote Govedarice, jer to nije dostojno ni čovjeka, ni politike za koju se zalažem. Ali ću reći da zbog brutalnosti kampanje koju vodite, Vukota Govedarica zaslužuje da isto tako bude poražen - brutalno", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Srpske. 

Vukota poručio Željki: Ustaška unuka ne može voditi Republiku Srpsku!

vukota-govedarica.jpg

"Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća odbrane, da pominje otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerovatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu", kazao je predsjednički kandidat SzP Vukota Govedarica, reagujući na izjavu predsjedničkog kandidata SNSD Željke Cvijanović, koja je ponovila više optužbi na račun Govedarice i njegove porodice, kazavši, između ostalog, da je ona veći Hercegovac od njega.

"Nadao sam se da će ova kampanja proći u fer i korektnom tonu, da suprotna strana, onaj dvojac bez kormilara, neće utonuti u blato i laži, da se neće, ako ništa drugo, uplitati u stvari o kojima ništa ne znaju i o kojima treba da ćute kao zaliveni", naveo je Govedarica.

"Međutim, nekoliko stotina metara od mjesta odakle je ustaša fra Miroslav Majstorović, fra sotona, krenuo u svoj ubilački pohod na srpsku nejač, Željka Cvijanović je osula paljbu po meni, pominjući otadžbinski rat. Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća odbrane, da pominje Otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerovatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu", kazao je Govedarica.

"Zar ona koja sve ove činjenice nije našla za shodno da demantuje, hoće da bude predsjednik Republike Srpske?! Zar jedna ustaška unuka može da vodi srpski narod? I zar može bilo kome da priča o srpstvu i časti?", kazao je Govedarica.

Naglasio je da nije problem njeno hrvatsko, već njeno "ustaško porijeklo". 

"Velika je razlika između to dvoje. Ona hoće da sakrije svoje ustaštvo ćuteći o njemu, kao što se ućutala i oko onog snimka kada priznaje da su ona i njen SNSD parama kupili dva papka, kako ona naziva tu dvojicu poslanika", naveo je Govedarica.

Dalje navodi da je mislio da to neće pominjati, jer to, kako kaže, narod već zna.

"Ne želim da se spustim u blato od kojeg je izgrađena čitava kampanja Željke Cvijanović, zato što ništa drugo i nema da ponudi. Ali, ne želim, niti mogu da ostanem tih kada se to blato baca na moj i obraz mog naroda.

Lično, mislio sam i još uvijek mislim da je u ovim izborima važnije nešto drugo: Željka Cvijanović ne može da bude predsjednik Republike Srpske jer nije sposobna da to bude! Ona je politička sjenka, politički bot i ovakvi napadi na protivkandidata kojeg se plaši, svjesna da pobijediti ne može, to samo potvrđuju. Na žalost po nju, njima se samo ukopava dublje u to svoje blato", poručio je Goverdarica.

Željka Cvijanović danas je ponovo Govedaricu nazvala "dezerterom" i da nije ni "kap krvi prolio za Srpsku", tvrdeći da je njena zasluga za stvaranje RS veća i da je ona veći Hercegovac od Govedarice.