Kada je raspremanje stana u pitanju, posebno mjesto u agendi čišćenja pripada kupatilu. Svi volimo kad nam se pločice sijaju, kada blista, a toalet šolja izgleda u svakom momentu kao da ste je upravo oribali.

ciscenje-kupatila.jpg

Ipak, pošto je ovo prostorija u kući za koju svi kažu da je najpodložnija prljanju, zbog bakterija koje se skupljaju, ali i zbog povećane vlažnosti, pa se često stvara i kondenzacija, kupatilo je potrebno što češće čistiti - definitivno češće nego neke druge prostorije.

Zato su nam potrebni trikovi koji štede vrijeme. A kako da brzinski, a opet efikasno očistite kupatilo da se sija, saznajte u nastavku. 

Ono što je kod čišćenja kupatila važno jeste da štedite vrijeme, i da praktično radite više koraka odjednom.

Situacija koju u kupatilu prije čišćenja uglavnom zatičemo jeste - razbacane stvari, kozmetički preparati razbacani na sve strane, šminka na veš mašini... 

I većina nas kako bi uopšte otpočela sa ribanjem, prvo pospremi sve na svoje mjesto.

Ali, zapravo je mnogo ekonomičnije sa vremenskog aspekta da prvo sredstvima za čišćenje koja koristite poprskate sve površine koje potom namjeravate da ribate. Tako će ta sredstva, taman dok vi sve stavljate na svoje mjesto, dovoljno pripremiti kadu, lavabo, WC šolju za ribanje.

Dok raspremate, prljav veš odmah razvrstavajte i ubacujte u veš mašinu, odnosno u korpu za veš.

Potom poprskajte sredstvo za brisanje staklenih površina na ogledalo, pa ga prebrišite, a za brisanje površina na kojima se skuplja prašina možete koristiti i vlažne maramice, ako ne želite da se bakćete sa krpama koje poslije treba da perete.

Potom izribajte kadu, WC šolju i lavabo koje ste na početku poprskali adekvatnim sredstvima.

Stavite malo sirćeta na pamučnu krpu i time izribajte slavine kako bi se sijale.

Ako ste primijetili da vam je zavjesa od tuša povukla vlagu u donjem dijelu, potopite je u toploj vodi u koju ste dodali 2 pune kašike soli.

Sve u svemu, prethodno uputstvo može biti vaš vodič za brzinsko čišćenje kupatila.