U galeriji Kulturnog centra otvorena je prva samostalna izložba fotografija Dušana Vukovića, na kojoj je trebinjskoj publici predstavio 30 fotografija, od kojih su sve sem jedne rađene u crno-bijeloj tehnici.

dusan vukovic izlozba fotografija (2).JPG

Vuković to objašnjava svojim počecima bavljenja fotografije kada je bila samo crno-bijela tehnika. 

"Sada je prva moja izložba i onda sam odlučio da budu sve crno-bijele, a postavljena je i jedna u boji da razbije tu monotoniju, za koju sam dobio i nagradu", objasnio je Vuković.

Kao mlad bavio se fotografijom, a sticajem životnih okolnosti prestao je, ali u zadnjih nekoliko godina ponovo se vratio svojoj ljubavi iz djetinjstva - fotoaparatu i fotografiji.

Živi u Danskoj i sve fotografije nastale su na području Skandinavije. Prema njegovim riječima, taj dio Evrope je mračan kad dođe zima, a on voli da fotografiše kad nema Sunca.

dusan vukovic izlozba fotografija (1).JPG

"Na njima se vidi čežnja, nostalgija, a najteže mi je dati naslov. Lakše mi je napraviti fotografiju nego joj dati ime, ali obično koristim ono što mi padne na pamet u prvom momentu", naglasio je Vuković.

Vuković se 2013. godine učlanio u Foto-kino klub Trebinje i dobio je nekoliko nagrada na različitim takmičenjima.

Ova izložba otvorena je u okviru manifestacije "Trebinjski dani fotografije" koju devetu godinu zaredom organizuje Foto-kino klub Trebinje u sklopu "Trebinjskog kulturnog ljeta".