Trebinjac Danilo Kovač dobitnik je "Čivning stipendije" za akademsku 2018/2019. godinu, koja se dodjeljuje osobama sa dokazanim liderskim potencijalom i jakom akademskom osnovom za postdiplomske studije na nekom od britanskih univerziteta.

danilo kovac civning stipendija.jpg

Kovač, koji je profesor u banjalučkoj gimnaziji, pohađaće master studije iz metodike nastave istorije, Instituta za obrazovanje, na Londonskom univerzitetskom koledžu /University College London/.

Stipendija, koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, u potpunosti pokriva troškove master studija.

Ovaj prestižni univerzitet nalazi se na trećem mjestu u Evropi na Šangajskoj rang listi univerziteta.

Prema QS listi, koja rangira univerzitete prema pojedinačnim oblastima koje proučavaju, Londonski univerzitetski koledž se već petu godinu zaredom nalazi na prvom mjestu u svijetu iz oblasti obrazovanja.

Danilo Kovač, nekadašnji učenik Gimnazije “Jovan Dučić“ u Trebinju, u banjalučkoj Gimnaziji predaje istoriju i latinski jezik u nacionalnom i međunarodnom (IB) programu.

Čivning fondacija je osnovana 1983. godine, a stipendira studente 160 zemalja svijeta. Jedan od neophodnih uslova za dobijanje ove stipendije je prethodno obezbijeđeno mjesto na željenom britanskom univerzitetu i međunarodni sertifikat iz engleskog jezika.