Tijelo sedamdesetšestogodišnjeg Ljubiše Kajga, povratnika u naselje Hodbina, kod Mostara, pronađeno je juče obliveno krvlju, a dosadašnji rezultati istrage pokazuju da ga je ubila mina na koju je najvjerovatnije stao na lokalnom groblju, pišu "Nezavisne novine".

policija.jpg

Prema dostupnim informacijama, nakon što je ranjen, starac je u potrazi za spasom pokušao sjesti u svoj automobil, ali je ubrzo preminuo.

Navodno je njegova supruga čula detonaciju, ali ona ništa nije vidjela u momentu eksplozije.

Zasad, inače, nije poznato da li je riječ o mini zaostaloj iza rata ili ju je neko, kojim slučajem, ostavio ne mjesto gdje je juče eksplodirala.

Postoje tvrdnje da je nesrećni starac u vrijeme eksplozije krčio zemljište i tada aktivirao minu.

"Valjda je zakačio ili stao na minu. Ništa vam više od toga ne znam reći. Poznavao sam ga i žao mi je što je ovako poginuo. Niti hoću da griješim dušu, neka policija utvrdi šta je bilo", priča jedan mještanin te dodaje da se kuća Kajge nalazi nedaleko od mjesta gdje je poginuo.

Iz MUP-a i Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona juče nisu saopštavali detalje, tako da nije poznato šta se i kako desilo.

"Policijskoj stanici Mostar Jug prijavljeno je da je pronađeno tijelo starijeg muškarca pored vozila u naselju Hodbina. Obavljen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac", saopšteno je iz MUP-a HNK.

Dežurni tužilac takođe nije želio otkrivati više detalja, već je samo rekao da je istraga u toku i da ne može da daje opširnije informacije. Potvrdio je i da je za danas zakazana obdukcija tijela.

Nezvanično saznajemo da će, u sklopu istrage, biti vještačen i automobil ovog starca.

"Na autu su primijećeni tragovi krvi, tako da će i vozilo biti predmet istrage", pojašnjava naš izvor.