U prostorijama Radio Trebinja danas je gradonačelnik ovog grada Luka Petrović otvorio renovirani Studio dva ove medijske kuće, za koji je iz gradskog budžeta obezbijeđeno oko 70.000 KM.

studio dva radio trebinja (2).jpg

Petrović je tom prilikom zaposlenima u Radio Trebinju poželio uspješan rad na novoj opremi i naveo da je riječ o tehnologiji posljednje generacije koja će omogućiti kvalitetniji zvuk, lakši rad i veću konkurentnost jedne od najstarijih radio-stanica u regionu. 

"Uložili smo 70.000 KM za jednu godinu, koliko je uloženo u proteklih 26. To je naš rezultat na koji smo ponosni. I u narednom periodu ćemo svaku inicijativu radnika Radio Trebinja podržati i pomoći da bude realizovana", naveo je Petrović. 

On je istakao da je ponosan što u ovoj medijskoj kući, koja djeluje pri Javnoj ustanovi Centar za informisanje i obrazovanje, rade dokazani novinari, koji profesionalnim radom već više od četiri decenije blagovremeno informišu trebinjsku i hercegovačku javnost. 

studio dva radio trebinja (3).jpg

Direktor Centra za informisanje i obrazovanje Manojlo Ćuk rekao je da će pomoću nove opreme biti omogućeni mnogo bolji uslovi rada za sve novinare, spikere i tonce. 

On je podsjetio da Studio dva Radio Trebinja nije bio u funkciji gotovo dvije decenije, a za razliku od postojećeg studija omogućava učešće većeg broja gostiju, pa čak i gostovanje hora. 

Glavni i odgovorni urednik Radio Trebinja Vlatka Musić istakla je da ponovno stavljanje u funkciju Studija dva predstavlja i podstrek svim zaposlenim da osmisle nove emisije koje će biti emitovane uživo. 

"Naš cilj je da sa sadašnjih 12 časova, program već od 2019. godine traje 15 časova. Sada u tome možemo i da uspijemo", poručila je Musićeva. 

Iz novog studija biće emitovane sve uživo emisije ovog radija, dok će se u postojećem studiju ubuduće montirati prilozi i snimati emisije koje će biti naknadno emitovane. 

Radio Trebinje osnovan je 1975. godine. Tako je "Glas Trebinja" u 24. godini postojanja dobio dostojnog pomoćnika u odgovornom zadatku informisanja građana Trebinja i Hercegovine. Program emituje na frekvenciji 95,9 megaherca. 

studio dva radio trebinja (1).jpg Dio redakcije Radio Trebinja