Nosilac liste za Narodnu skupštinu izjavio je da Republika Srpska i Srbija imaju odličnu saradnju i da odnos nije definisan samo „Specijalnim i paralalenim vezama“ već da su veze i bratske što se vidi i kroz održavanje čestih zajednilčkih sjednica dvije vlade, kao i velikim brojem zajedničkih investicija.

maksim-skoko-gacko-nacelnik-5.jpg

Kao jedan od primjera dobre saradnje je i potpisivanje memoranduma koji treba da omogući realizaciju zajedničke gradnje hidroelektrana na gornjoj Drini, a poseban doprinos tome dali su ministri energetike iz Srbije i Srpske, Aleksandar Antić i Petar Đokić. Skoko je istakao da je posebno srećan što oba ova ministarstva vode kadrovi Socijalističke partije.

Skoko je gostujući sinoć u emisiji „Apostrof“ istakao da je znanje ono čemu treba težiti u narednom periodu. Znanje i stručnost je nešto što bez čega ne možemo očekivati napredak u ekonomskim prilikama, industriji i privredi. Pri tome je neophodna ozbiljna reforma u obrazovnog sistema na svim nivoima, od akademskog do zanatskog.

U emisiji su se predstavili i Luka Petrović, nosilac listeSNSD-a za NSRS i Mijat šarović, nosilac liste Ujedinjena Srpska za NSRS, dok predstavnici opozicionih partija nisu uzeli učešće u emisiji.