Povodom objavljivanja lažnih plakatana kojim sunavodnofunkciju  predsjednika DNS-a Marka Pavića upisivali kao precjednik“ – iz DNS-a su danas reagovali saopštenjem za medije koje prenosimo u cjelosti.

petar-ivankovic-dns-trebinje.png

Odgovorno, onako kako se i ponašamo i kakav je naš predizborni slogan, tvrdimo da nepismeni plakati nisu naši i da su u pitanju samo niska podmetanja ljudi koji nisu niski rastom, već moralom, što ide njima na čast.

Insinuacije o našoj nepismenosti nisu umanjile DNS u očima simpatizera i naših pristalica, koji su sinoć u Kulturnom centru prepunili našu Centralnu tribinu (na čemu smo im veoma zahvalni), već su time svoje male i sitne duše učinili još sitnijim, do nevidljivosti i anonimnosti iza koje se kukavice obično kriju.

Sinoćnji veličanstveni skup, na kome smo zahvalni svim našim Trebinjcima koji su u nama prepoznali odgovornu i principijelnu političku snagu, izraslu u ono što jeste samo narodnom voljom – o nama je rekao sve, a o navodnim lingvistima koji se brinu za pismenost naroda, takođe, govore sve podvale u obliku podmetnutih plakata i kojih se, nažalost, očekuje još, jer se sitne duše time hrane.

Osamnaest godina Demokratskom narodnom savezu nije smetalo ni kada su ga pojedinci osporavali, ni kada je na njegove aktere bacano drvlje i kamenje, ni kada su naši lokalni odbornici ostajali dosljedni svojim principima i koalicionim partnerima, iako su im za nazive preletačevića nuđeni bogati darovi, jer smo znali da ih Danajci donose, ali nam je zasmetalo blaćenje stranke i najniži udarci – da smo nepismeni i da na nepismen način šaljemo „prizemne poruke“.

A te poruke su jasne i glasno su iz trebinjskog Kulturnog centra upućene cijeloj Republici Srpskoj – neka svi rade odgovorno, pošteno, principijelno i dosljedno kao DNS na čelu sa PREDSJEDNIKOM Markom Pavićem, pa će im siguran garant biti bolji i prosperitetniji život.