Aplauzi, dobra energija i jasne poruke poslate su večeras sa centralne tribine DNS–a u Trebinju. U prepunoj sali Kulturnog centra, uz veličanstvenu atmosferu, predstavljeni su kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet i Parlamentarnoj skupštini BiH iz izborne jedinice tri.

dns tribina (2).jpg

Govornici su se složili da prioritet buduće vlasti mora biti razvoj istoka Republike Srpske, i da će sinergija vlasti, ekonomije i privrednika omogućiti  bolje rezultate na svim poljima u narednom četvorogodišnjem periodu.

Potpredsjednik DNS–a Milan Radović istakao je da je Hercegovina bogata resursima, koje treba kvalitetnije i efikasnije iskoristiti.

“Nisu samo 'Hidroelektrane na Trebišnjici' i Rudnik i termoelektrana 'Gacko' izvor prihoda za Hercegovinu. Imamo i Trebinjsko i Popovo polje, proizvodnju duvana i vina. Sve to treba da se iskoristi da bismo imali ekonomski jaču Republiku Srpsku“, poručio je Radović.

On je kazao i da ga raduje da DNS u Izbornoj jedinici devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Izbornoj jedinici tri za Parlamentarnu skupštinu BiH već sada može da govori o direktnim mandatima, što potvrđuju i ankete i broj prisutnih na tribini u Trebinju.

Nosilac izborne liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Nenad Nešić rekao da, ukoliko mu građani ukažu povjerenje 7. oktobra, neće učestvovati u bilo kakvom pokušaju prenošenja nadležnosti na nivo BiH, već da će raditi na jačanju Republike Srpske.

nenad nesic.jpg

„Garantujem vam da ću biti nacionalno tvrd, ali, isto tako, zalagaću se za više radnih mjesta, bolju ekonomiju i više pravde u društvu“, poručio je Nešić.

On je istakao da će nakon što osvoji mandat, otvoriti kancelariju poslanika Parlamenta BiH u Hercegovini, gdje će, kako je rekao, biti na raspolaganju svim građanima i pokušati da im pomogne u rješavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću.

Aplauzom je ispraćen i Nešićev govor  o izgradnji dugo očekivanih puteva kroz Hercegovinu koji će biti prioritet u narednom periodu  jer, kako je rekao, svaki grad u Republici Srpskoj smatra svojim i podjednako važnim

Ovacijama je ispraćen i predsjednik trebinjskog DNS–a i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS Petar Ivanković.

Peko DNS.jpg

Svake godine nas je sve više i na predizbornim mitinzima i na glasačkim listićima, a večerašnji miting je  samo vizuelna manifestacija naše snage. Sve smo jači, jer sa tom snagom postajemo i sve odgovorniji, pa je iz toga proizišao i naš slogan ‘odgovorno’. Da je ovo istina i da se još uvijek držimo starog slogana ‘riječ je riječ’ svjedočite upravo vi, dragi moji Trebinjci, kojima nismo mnogo obećavali, ali smo sva obećanja ispunili i kojima ćemo data obećanja i ubuduće ispunjavati”, rekao je Ivanković.

Ovacije i burne aplauze izmamio je i najmlađi kandidat za poslanika u Parlametntarnu skupštinu BiH, Bojan Šapurić.

On je poručio da ne želi davati nikakva obećanja, ali da poziva građane Srpske da odgovorno  glasaju za prave ljude, jer će olovka u rukama glasača 7. oktobra postati oružje za borbu za njihovu budućnost u naredne četiri godine.

bojan sapuric.jpg

“Oduševljen sam večeras kad vas vidim tako snažene, pune energije i pozitivnih emocija. Ovo je snaga DNS–a koja će naredne četiri  godine da vodi Republiku Srpsku kao i godinama nakon toga. Hvala vam svima što ste došli  ovdje da nas podržite, da glasate  za prave ljude”, rekao je Šapurić.

Nosilac  izborne liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Spomenko Stojanović je rekao da je ova stranka u izbornu kampanju ušla sa ozbiljnim kandidatima i sa namjerom da osvoji što veći broj mandata.

Stojanović je napomenuo da je prioritet njihove politike ekonomija, jer će, samo ukoliko ona bude razvijenija, biti obezbijeđen i veći broj zaposlenih i puniji budžeti, zbog čega će dosta lakše moći da se zadovolje zahtijevi građana i osjetljivih socijalnih grupa.

Kandidat DNS-a za narodnog poslanika iz Trebinja Danijela Jelić poručila je da će se, ukoliko dobije povjerenje birača, prvenstveno boriti za Hercegovinu i ravnomjeran razvoj svih krajeva Republike Srpske.

 „Zalagaću se da se jednako razvijaju i zapad i istok Srpske, da se paralelno ulaže i u Banjaluku i u Ljubinje i Trebinje. Nerazvijeni krajevi moraju da dobiju više projekata i razvojih programa kako ne bi zaostajali za modernim svijetom“, navela je Jelićeva.

dns tribina (1).jpg

Ona je istakla da je svojim dosadašnjim radom na čelu regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pokazala da zna recept za stvaranje dobrog ambijenta i pravljenje dobrih rezultata

„Svjesna sam da snaga Srpske zavisi od svake njene lokalne zajednice, zbog toga ću se truditi da što više utičem na jačanje lokalnih zajednica u Hercegovini, jer su one nerazvijenije, ali ne i manje važan dio naše republike“, rekla je Jelićeva.