Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić obećali su Ženskom košarkaškom klubu /ŽKK/ "Trebinje 03" podršku i u narednom periodu kako bi ostvarili što bolji rezultat u Premijer ligi.

zkk trebinje 03.jpg

Nakon razgovora sa prvim ljudima kluba i igračicama, Petrović je rekao da je trebinjska ženska košarka zahvaljujući "Trebinju 03" postala prepoznatljiva u cijeloj Republici Srpskoj i BiH, ali regionu, zbog čega zaslužuju da imaju podršku iz gradskog budžeta.

"Nije se nimalo lako u današnjim uslovima plasirati u Premijer ligu. Ove djevojke su to uspjele i na tome im čestitam. Vjerujem da će i u novom rangu takmičenja biti uspješne i donijeti medalju u naš grad", naveo je Petrović.

On je kazao da u ovom klubu trenira više od stotinu naših sugrađanki, što je dodatni razlog da grad stane iza ovog sportskog kolektiva.

Trener "Trebinja 03" Milorad Nadaždin zahvalio se Petroviću i njegovim saradnicima na razumijevanju i pomoći koju su im do sada obezbijedili, navodeći da će i novodogovorenu podršku znati da vrate - odličnim partijama na terenu.

"Trudićemo se da budemo što bolji na parketu. Nećemo biti lak protivnik, a pobjede će biti naš imperativ", poručio je Nadaždin.

Grad Trebinje putem Sportskog društva "Leotar" pomaže rad svih klubova u gradu, dok kroz školu sporta prolazi veliki broj mališana iz osnovnih škola sa područja grada.