Nosilac izborne liste Socijalističke partije /SP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Maksim Skoko istakao je da su Hercegovci prepoznali ovu stranku kao pokretača društvenog progresa, koja se u kontinuitetu bori za interese običnog građanina.

skoko.jpg

On je kazao da se iz ovih razloga socijalisti ne boje uspjeha na oktobarskim izborima i da su sigurni da će osvojiti direktan mandat u Izbornoj jedinici devet.

„Mi se ne bojimo pošteškoća, jer znamo da su one sastavni dio svakog posla. To znamo jer radimo, a svako ko je ikada radio zna da je kraj nekog posla samo početak sljedećeg“, poručio je Skoko, kome svakodnevno stižu poruke podrške iz cijele Izborne jedinice devet, posebno iz Gacka, Foče, Trebinja i Nevesinja.

U narednih tridesetak dana, koliko traje izborna kampanja, socijalisti će se posvetiti predstavljaju svog programa, planova i ideja, poručio je Skoko na konvenciji stranke u Doboju.

skoko 2.jpg

Predsjednik  SP-a Petar Đokić poručio je da su socijalisti bili maksimalno posvećeni borbi za opšti razvoj Republike Srpske, za napredak svakog njenog dijela i dobrobit svakog sloja društva, te da na predstojećim izborima očekuje podršku građana.

"Mi socijalisti ulazimo u ovu izbornu kampanju sa mnogo optimizma, koji gajimo zbog toga što smo osjetili da je narod Republike Srpske u prethodne četiri godine imao priliku da gleda ko šta radi, kako se ko ponaša i kako ko ostvaruje svoju politiku", rekao je Đokić.

Lider SP-a istakao je da socijalisti svoju politiku sprovode dosljedno i da žele nastaviti ekonomski rast i razvoj Srpske, a to znači, rekao je, da je potrebna ekonomska i politička sigurnost, lična sigurnost i pun kapacitet svih sloboda u kojima će uživati građani Srpske.

"Rast ekonomski je vidljiv, penzije rastu, plate su u porastu, smanjena je nezaposlenost u Republici, ali ima još mnogo posla i zato želimo da u narednom periodu pred sebe postavimo nove ciljeve i već ih sada imamo", poručio je Đokić.

On je naglasio da će socijalisti kao partija koja dolazi iz naroda, kroz naredni četvorogodišnji mandat, a zahvaljujući podršci koju očekuje od građana, biti u prilici da sprovodi nove reforme, da gradi bolje odnose u društvu i da razvija Srpsku.

"Nećemo retorikom svađalaštva i ružnih riječi pokušavati da gradimo svoje mjesto u dušama ljudi, želimo predstaviti naše ljude kao sigurnost da taj naš program možemo ostvariti, da dobijemo povjerenje, jer bez povjerenja kod građana sigurno nećemo moći ostvariti ciljeve", rekao je Đokić, koji je nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice šest.

Na centralnoj izbornoj konvenciju SP-a u Doboju predstavljeni su kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.