Direktor “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić, narodni poslanik Ilija Tamindžija i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović otvorili su danas prvi kružni tok u ovoj opštini čija je vrijednost 180.000 KM.

kruzni tok nevesinje (1).jpg

“Ono što smo obećali i ispunili smo. Do kraja godine slijede radovi na još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Nevesinju koje je kandidovala lokalna zajednica. Krećemo sa rekonstrukcijom Ulice Miloša Obilića. Načelnik me je danas upoznao da imaju potrebu za još jednim kružnim tokom koji se nalazi isto tako na regionalnom putu i obećavam da ćemo uraditi i taj kružni tok. Kada su u pitanju planovi za 2019. godinu, prioritet Puteva biće rekonstrukcija saobraćajnice Nevesinje–Mostar“, istakao je direktor „Puteva“ Nenad Nešić.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović  rekao je da će novi kružni tok opravdati svoju ulogu što se tiče bezbjednosti i prohodnosti saobraćaja, ali i da će imati estetski značaj, i Nevesinju dati jedan novi šarm.  

Avdalović kaže da je ova opština u ozbiljnom investicionom ciklusu i da je paralelno sa kružnim tokom urađeno nekoliko značajnih projekata, rehabilitacija dijela puta prema Berkovićima, novi most u mjestu Zovi

Do,  rekonstrukcija ulica  Cara Dušana i Miloša Obilića, adaptacija gradskih, seoskih i prigradskih saobraćajnica, projekat obnove Doma kulture i Sportske dvorane koji su pri kraju.. .  A u planu su i novi projekti.

„Do kraja godine treba da se završi i  takozvani spojni put između regionalnog puta za Berkoviće i magistralnog puta za Gacko. Radi se o dužini od 400 matara i JP „Putevi Srpske“  imaju sve uslove da krenu sa radovima“, kazao je  Avdalović.

Narodni poslanik iz ove opštine Ilija Tamindžija zahvalio je „Putevima Srpske“ i  istakao da kada su u pitanju infrastrukturni projekti, opština veliku zahvalnost duguje Vladi Republike Srpske na čelu sa Željkom Cvijanović koja je u Nevesinje uložila više novca od svih prethodnih vlada zajedno.

Ni najoptimističniji Nevesinjci nisu mogli povjerovati da će se realizovati krupni projekti kao što su vodovod, Bolnica ili vodovod iz izvorišta Udbina, put prema Trebinju i projekat Gornji horizonti čija je realizacija u toku“, kazao je Tamindžija i naglasio da je nevesinjska bolnica postala jedna od najboljih u Republici Srpskoj, a da će za 10–ak dana biti završen i vodovod, istorijski projekat u koji su Hidroelektrane na Trebišnjici uložile preko 7 miliona maraka.

kruzni tok nevesinje (2).jpg

Zahvaljujući dobrim infrastrukturnim projektima koji su omogućili razvoj ove opštine za Nevesinje je zainteresovano i sve više privatnih investitora.

„U  izgradnji je novi tržni centar na lokaciji bivše kasarne. Ovih dana očekujemo  gradnju pilane na prostoru bivše pilane. Očekuje se i zvanično otvaranje sušare i nove benzinske pumpe. Ta četiri privatna investitora u Nevesinju u narednim mjesecima u ovu opštinu će zaposliti 70–ak  novih radnika“, istakao je Tamindžija.