"Putevi Republike Srpske" za šest mjeseci ove godine ostvarili su pozitivan finasijski rezultat od 2.722.112 KM, potvrdio je direktor ovog preduzeća Nenad Nešić.

cemerno.jpg

On je istakao da su ukupni prihodi "Puteva" u ovom periodu iznosili 47.018.534 KM i da je ovo preduzeće postalo pravi zamajac privrede Republike Srpske.

"Gradi se, pravi i radi na cijelom području Srpske. Domaća građevinska operativa je maksimalno angažovana, kao i domaći proizvođači materijala koji se koriste u niskogradnji", istakao je Nešić.

Govoreći o putnoj infrastrukturi u istočnom dijelu Srpske, Nešić je podsjetio da je završena izgradnja puta Nevesinje-Berkovići, a investicija je iznosila 1.400.000 KM, dok je ostatak rekonstrukcije ovog puta u programu ORIO.

Završena je i rekonstrukcija još jedne dionice u Nevesinju u dužini od 450 metara u čiju rekonstrukcijuju je uloženo 340.000 KM, dok je za nastavak radova na istočnoj obilaznici obezbijeđeno 900.000 KM

“Nakon sastanka sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrom finansija Zoranom Tegeltijom usaglašeno je da u narednom periodu bude više kapitalnih ulaganja u istok Srpske, koji je nepravedno zapostavljen, pa smo za naredni period dogovorili velika ulaganja u putnu infrastrukturu kako bismo poboljšali putnu mrežu i u ovom dijelu Republike Srpske”, naglasio je Nešić.