Nastava u tri osnovne i četiri srednje škole na području Trebinja počela je jutros, a u školske klupe sjela su i 272 prvačića, što je na prošlogodišnjem nivou.

IMG_20180903_19502.jpg

Novopristigli đaci dočekani su na svečanoj priredbi u svojim budućim školama, gdje su im dobrodošlicu iskazala rukovodstva škola, učeteljsko osoblje i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović. 

Petrović je prvačićima u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" poželio da budu dobri učenici i da slučaju svoje učitelje i roditelje, navodeći da je njegov i cilj Gradske uprave da u školskim klupama svake godine bude veći broj učenika. 

Škola "Vuk Karadžić" upisala je u prvi razred 92 učenika u matičnu školi i u područno odjeljenje u Petrovom Polju. 

Prema riječima direktora ove ustanove Dragana Mrdića, ove godine je upisano nekoliko učenika više nego prošle godine, i to četiri odjeljenja prvačića u centralnoj školi i jedno kombinovano u Petrovom Polju. 

U Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" upisano je 109 đaka prvaka u četiri odjeljenja, što je na prošlogodišnjem nivou. 

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Darko Jegdić istakao da već tradicionalno organizuju doček svojih novih đaka i mališanima na zabavan način predstavili školu i približili im je, kako bi im njihov prvi susret sa učiteljima i školskom klupom ostao u lijepom sjećanju. 

IMG_20180903_19203.jpg

U Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški" upisan je 71 učenik, tri prvačića manje u odnosu na prošlu godinu. 

Zbog toga će, pojasnio je direktor ove škole Miodrag Nadaždin, imati tri umjesto četiri odjeljenja prvačića, što je bio slučaj prošle godine. 

U prve razred četiri trebinjske srednje škole upisana su 334 učenika, od kojih 120 u pet odjeljenja prvih razreda Srednje tehničke škole, 109 u prve razrede Centra srednjih škola, 97 učenika u prve razrede Gimanzije "Jovan Dučić" i osam u Srednju muzičku školu. 

Moleban povodom početka nove školske godine biće služen u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju u petak, 7. septembra, potvrđeno je u Crkvenoj opštini Trebinje. 

Iz Policijske uprave Trebinje apelovali su na vozače da budu posebno oprezni u zonama oko škola i podsjetili da je u toku kampanja "Zaštitimo djecu u saobraćaju". 

Kampanja će trajati do 28. septembra. kraj/mor/foto