Dvostruki osvajač Kupa evropskih šampiona 1984/85 i 1985/86, sedam puta šampion SFRJ i pet puta osvajač Kupa SFRJ, RK "Metaloplastika" iz Šapca pobjednik je prvog Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva "Trebinje 2018", koji je održan u Sportskoj dvorani u Gradu Sunca.

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (5).JPG

Šapčani su u finalu rezultatom 20:25 (8:14) pobijedili domaćina, ekipu RK "Leotar", a u borbi za treće mjesto HMRK "Zrinjski" iz Mostara je pobijedio RK "Lovćen" iz Cetinje rezultatom 29:21(13:12).

U finalnoj utakmici, Metaloplastika je od početka vodila, a od sedmog do četrnaestog minuta napravili su razliku 0:4 i došli u vođstvo od 3:8. Tu razliku zadržali su sve do kraja prvih 30 minuta i na odmor se otišlo sa rezultatom 8:14.

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (1).JPG

Oni su u drugom poluvremenu zaigrali ozbiljnije i u 42. minutu bila je najviša razlika 11:20, ali do kraja utakmice momci Milana Simonovića su smanjili rezultat tako da je utakmica završena sa pobjedom Metaloplastike od 20:25.

RK "Leotar": Savović, Draganić 7, M. Uljarević, Bojović, Miličević 2, Parežanin, Milojević 5, Tasovac, Spaić, Mičić, Ninković 1, Radović, Jovanović 1, R. Uljarević, Janković 3, Glendža. Trener: Milan Simonović.

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (6).JPG

RK "Metaloplastika": Jandrić, Vorkapić 6, Trkulja, Petrović, Pisarić 2, Todorović, Došen 3, Arizanović, Bomastar, Gojković 2, Matičić 3, Rašić 1, Budović, Đukić 2, Babić 4, Milić 2. Trener: Đorđe Teodorović.

Najbolji i najefikasniji igrač turnira je Vukašin Vorkapić iz RK "Metaloplastike" koji je postigao 17 golova. Nakon što je dobio dva pehar imao je samo riječi hvale za organizaciju turnira i Grad Trebinje.

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (3).JPG

"Oduševljen sam svim onim što sam ovdje vidio i nadam se da ćemo opet doči na turnir. Trebinjci su bili neugodan protivnik i na početku smo prelomili i do kraja držali razliku i na kraju slavili", sa osmijehom na licu rekao je Vorkapić.

Za najboljeg golmana proglašen je Todor Jandrić iz RK "Metaloplastika".

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (2).JPG

Svi učesnici Međunarodnog turnira prijateljstva "Trebinje 2018. godine" imaju sve riječi hvale za organizatore, dvoranu i ljude koji su im u ova dva dana turnira uvijek bili pri ruci i najavili su dolazak i sljedeće godine.

Turnir je organizovao Grad Trebinje, Sportsko društvo "Leotar" i RK "Leotar".

medjunarodni rukometni turnir prijateljstva trebinje 2018 (4).JPG