Grupa studenata i saradnika Nebojše Glogovca postavila je danas, na njegov rođendan, ploču sa glumčevim likom na ulazu zgrade u Ulici Strahinjića Bana u kojoj je nekada živio.

spomen ploca glogovac.jpg

- Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo za čoveka kao što je bio on. Želeli smo na ovaj način bar malo da mu se odužimo za sve što nas je naučio i za sve vreme koje nam je poklanjao - rekao je Dušan Stojanović, pisac i pjesnik koji je sarađivao sa Glogovcem.

Inicijativu za postavljanje ploča sa Glogovčevim likom pokrenuli su studenti jedine klase koju je Glogovac vodio u saradnji sa glumčevim saradnicima.

Na ploči smještenoj pored ulaznih vrata nekadašnjeg Glogovčevog doma ispisani su i stihovi pjesme "Deo svetlosti" koju je Stojanović posvetio drugogodišnjem saradniku.

Iako stanari zgrade u Ulici Strahinjića Bana nisu učestvovali u postavljanju ploče, inicijatori ovog djela pretpostavljaju da niko neće imati ništa protiv znaka pažnje velikanu srpskog glumišta kao što je bio Glogovac.

- Želimo da postavimo još dve ploče posvećene njemu. Jedna će biti na Gundulićevom vencu, a druga u Ulici kralja Bodina, inače mestu gde je Nebojša iznajmljivao svoj prvi stan kada je došao da studira u Beogradu - istakao je Stojanović.

Nebojša Glogovac rođen je na današnji dan 1969. godine u Trebinju, odakle se preselio u Pančevo gdje je i otkrio svoju ljubav prema glumi kojom se bavio sve do februara 2018. godine kada je preminuo nakon teške bolesti.