Sastanak predsjednika vlada Republike Srpske i Srbije Željke Cvijanović i Ane Brnabić počeo je u Trebinju, gdje će danas biti održana zajednička sjednica dvije vlade.

sastanak brnabic cvijanovic trebinje (2).jpg

Sastanak Cvijanovićeve i Brnabićeve počeo je oko 11.15 časova u kabinetu generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske". 

U isto vrijeme u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske" počeo je i sastanak resornih ministara iz vlada Republike Srpske i Srbije. 

Nakon sastanka premijera Srpske i Srbije, Brnabićeva će se sastati sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem. 

Sastanci prethode zajedničkoj sjednici dvije vlada koja je zakazana za 12.00 časova. 

Nakon sjednice, u 13.30 časova biće potpisano više memoranduma i sporazum između dvije vlade.

Memorandum o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisaće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić. 

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisaće memorandume o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i o razmjeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola. 

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisaće ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović. 

Cvijanovićeva i Brnabićeva će u 15.30 časova u naselju Gorica otvoriti vrtić "Srbija".