Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Trebinju da je nesporno da socijalisti iz ovog grada imaju veliku podršku i povjerenje građana, te da iz Izborne jedinice devet očekuje najmanje jednog poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

djokic u trebinju (1).jpg

Đokić je istakao da su trebinjski socijalisti marljivo radili u prethodnom periodu i da imaju kvalitetan kadar koji se bori za razvoj i podršku svom gradu. 

"Želimo svi zajedno da pomognemo da Hercegovina ima kvalitetno učešće u republičkom parlamentu. Socijalisti Hercegovine imaće svoje ljude koji će u institucijama Republike, ali i u Parlamentarnoj skupštini BiH brinuti o potrebama stanovnika ovog kraja", rekao je Đokić. 

On je izrazio uvjerenje da će podrška socijalistima biti veća nego što je bila svih ranijih godina, navodeći da je jedan od razloga to što su se odgovorno odnosili prema svojim obavezama cijeneći povjerenje koje su im ukazali građani da obavljaju važne poslove u institucijama vlasti Republike Srpske. 

"Upravo zbog rezultata koje smo ostvarili u prethodnom periodu građani će imati osnova da nam daju novu podršku i da je još uvećaju kako bismo u institucijama sistema mogli kvalitetnije i odlučnije da se borimo za programske ciljeve naše partije - razvoj Srpske, povećanje broja radnih mjesta, afirmaciju na međunarodnom planu, te jačanje republičkih institucija", rekao je Đokić. 

On će večeras u Bileći posjetiti opštinski odbor SP i sa tamošnjim članovima razgovarati o programskim aktivnostima stranke. 

"U članstvo ćemo primiti desetine novih članova, čime ćemo pokazati da socijalisti u svakom gradu i opštini Republike Srpske napreduju i da se članstvo uvećava", rekao je Đokić. 

Predsjednik Gradskog odbora SP Trebinje Rajko Ćapin istakao je da im mnogo znači podrška lidera stranke i njegovih saradnika. 

"Pošli smo koracima razvoja i siguran sam da će Izborna jedinica devet imati direktnog predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a moguće je i dva", rekao je Ćapin i dodao da će predstojeći izbori biti potvrda ozbiljnog i predanog rada socijalista.