U galeriji Kulturnog centra u Trebinju večeras je otvorena izložba radova akademskog slikara Izeta Alečkovića, koji se predstavio sa 20-ak slika i crteža.

izet aleckovic izlozba trebinje.jpg

Ovo je prva izložba ovog slikara u Trebinju, gradu za koga ga vežu samo lijepe uspomene. Iznenadili su ga uslovi u kojima izlaže i pun je riječi hvale za prostor u kojma su izloženi njegovi radovi u narednih 15 dana.

"Moji su korijeni iz Trebinja, jer mi je otac iz Zasada, a majka iz Bihova i svi moji korijeni su doboko odavde. Djetinjstvo sam proveo ovdje, jer sam kao dijete svaki ljetni raspust provodio na Trebišnjici, gdje sam imao puno familije", rekao je Alečković.

Krajem 80-ih godina imao je jedan tamni period u kojima su bili nagovještaji jedne kataklizme i to je bilo monohrono slikarstvo, gdje je boja, maltene, bila isključena i to je trajalo sve do početka novog milenijuma.

izet aleckovic slike.jpg

Prema njegovim riječima, tada se sve preokrenulo u njemu i ovo što sada radi je nešto savremeno.

"Ove slike sada su sinteza onog vremena i životne priče za opstanak. Boja živi i pokazuje svoju radost, snagu i vjeru u život", govori Alečković.

Kroz svoje likovno stvaralaštvo uvijek je težio ka apstraktnom slikarstvu, ali njegove slike nisu čista apstrakcija. To su slike koje uvijek daju nagovještaj i u njima se uvijek može vidjeti tema. 

izlozba izet aleckovic.jpg