Već duži niz godina u Ljetnoj školi sporta koja se održava u Trebinju, dolaze i članovi Džiju-džicu saveza Republike Srpske. Trenirali su u dvorani Džudo kluba "Leotar" i posljednji dan pred odlazak iz najjužnijeg grada Republike Srpske položili su cvijeće na spomenik tragično preminulom džudisti Milošu Mrdiću.

dziju dzicu treninzi trebinje.jpg

"Na ovaj način želimo da se odužimo porodici Mrdić, Trebinju i svima na gostoprimstvu koju nam ukazuju ovih godina jer se osjećamo kao da smo kod kuće", rekla je sekretar Džiju-džicu saveza RS Nataša Prpić.

Prema riječima trenera reprezentacije Republike Srpske Nemanje Rapića, sedmodnevni kamp odrađen je na principu čišćenja tehnike, jer je bilo dosta mlađih učesnika, gdje je najmlađi imao devet,a najstariji 19 godina.

"Osjetili smo na takmičenjima da smo se dosta posvetili borbenoj tehnici i da smo narušili suštinsku tehniku i da ne možemo od takmičara napraviti dobre borce ako oni ne obraćaju pažnju na samu tehniku", istakao je Rapić.

Tokom drugog dijela priprema obraćena je pažnja na reprezentativce koji će učestvovati na balkanskim igrama u Atini za mjesec dana, gdje bi se reprezentacija Republike Srpske sastojala od deset takmičara. 

"Od njih deset, šest ih je bilo prisutno u Trebinju i mislim da ćemo imati dobre rezultate", rekao je Rapić.

Svi iz džiju-džicu saveza ističu da se raduju svakom dolasku u Trebinju i da im ove pripreme i boravak u našem gradu mnogo znače, što se osjeti i na postignutim rezultatima.

Ovdje dolazi do ujednačavanja tehnike i pravila ponašanja, tako da svi u savezu imaju  jedan kurs kojim treba da idu i da se ponašaju.

Na kampu je boravilo 50 učesnika iz Sarajeva, Doboja, Modriče, Banjaluke, Gradiške, Trebinja.  

Ovaj savez broji 12 klubova sa oko 500 takmičara, a reprezentacija Srpske učestvuje i na Svjetskom prvenstvu u džiu-džicu i ostvarila je zapažene rezultate tako da je dva puta bila druga na Svjetskom samitu ekipno 2002. i 2004. godine, osvojila je veliki broj medalja na turnirima, balkanijadama...