Na međunarodnom atletskom prvenstvu "Letnji miting prijateljstva", koji je održan u Sremskoj Mitrovici, takmičari AK "Trebinje" osvojili su tri medalje i to jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

ak leotar takmicenje srbija.jpg

U disciplini skok u dalj za djevojčice (2007. godište) prvo mjesto osvojila je Kristina Grujičić sa rezultatom 4,38 što je njen lični rekord, a u trci na 60 metara sa ličnim rekordom 8.95 osvojila je drugo mjesto.

Marko Šuković u konkurenciji stariji pioniri (2003/04. godište) osvojio je treće mjesto.

Ostali takmičari AK "Trebinje", koji su nastupali na ovom takmičenju, postigli su isto zapažene rezultate jer su svi ostvarili svoje lične rekorde u disciplinama u kojima su nastupali.

Ovo je najjače takmičenje na kojem su dosad nastupali  takmičari AK "Trebinje" koji su se  svjesno odrekli nastupa na prvenstvu Republike Srpske i desetak medalja koje bi tamo osvojili zbog ovog međunarodnog mitinga.

Svojim postignutim rezultatima ispunili su nade i očekivanja svojih trenera postizanjem svojih ličnih rekorda.

O značaju ovog mitinga govori i rezultat bacača koplja Vedrana Sumca, koji je uspio da ostvari pravi podvig jer je uspio da ostvari rezultat bolji od državnog rekorda Srbije koji drži čuveni Sead Krdželić još od davne 1987. godine.

Te godine Krdželić je bacio 83.34 metra, a Vedran ga je nadmašio za više od dva metra i sada rekord iznosi 85.60.

Na međunarodnom mitingu učestvovalo je oko 700 takmičara iz 43 kluba iz Beograda, Sarajeva, Šabca, Inđije, Valjeva, Novog Sada, Subotice, Zaječara, Banjauke, Trebinja...