Večernjom službom u selu Dračevo, koju je služio otac Miloš Lovrić, proslavljena je krsna slava sela - Sveto preobraženje Gospodnje.

IMG_20180825_53509.jpg

Zbog proslave preobraženja u Trebinju, u Dračevu se već desetak godina krsna slava proslavlja prvu subotu poslije ovog praznika.

Selo je opustjelo, ali se ipak za ovaj dan rođeni Dračevljani sa svojom djecom i komšijama iskupe da zajedno proslave ovaj praznik. 

Crkva je posvećena rođenju Presvete Bogorodice i obnovljena je 1892. godine, a po predanju je urađena na temeljima stare crkve.

"Preporučio bih svim Dračevljanima, a naročito mladima, da održe sve običaje koje su naši stari započeli, jer su i to nama naši djedovi ostavili u amanet", rekao je predsjednik crkvenog odbora Mladen Anđušić.

IMG_20180825_53728.jpg

Pema riječima oca Miloša Lovrića  čovjek je stvoren da živi u svjetlosti, životu, radosti, a ne u grijehu, mraku, sakriven.

"Radujem se uvijek što u velikom broju dođete i što ste sabrani oko ove svetinje i daj Bože da nas je uvijek više", istakao je otac Lovrić.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je pozdravljajući prisutne rekao da je ovaj način razgovora, komunikacije među ljudima neophodan jer se na taj način čuju nove ideje i prijedlozi  šta treba da se popravi.

Naglasio je da su sada potrebni ljudi koji hoće u svakom pogledu da obnavljaju selo, obrađuju zemlju, stvaraju porodicu.

IMG_20180825_3108.jpg