Na području istoka Republike Srpske neophodna je hitna sanacija putne mreže, te veće ulaganje u energetski potencijal i šume ukoliko postoji želja da on postane razvijeniji i konkurentniji, kaže Nenad Nešić, direktor "Puteva Republike", prenose agencije.

02-Demokratski_narodni_savez.jpg

Nešić je naveo da je jedan od prioriteta i ispunjavanje dogovora predsjednika Srpske i Srbije - Milorada Dodika i Aleksandra Vučića o izgradnji novog puta od Foče do Tjentišta.

"Time ćemo povezati Hercegovinu sa Srbijom. U Hercegovini je problem i njena putna povezanost sa Istočnim Sarajevom, a najveći problem je sa Mostarom", naveo je on.

Govoreći o oktobarskim izborima, na kojim je nosilac liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici tri, Nešić je kazao da je prioritet njegove partije ekonomija, uz nove strane i domaće investicije koje će obezbijediti stabilnu privrednu sliku.

"Da bi se istok Srpske razvijao moraćemo ulagati i u putnu infrastrukturu. Ovaj kraj je bogat i šumama. Neophodno je više investicija u šumarstvo i drvnu industriju. Potrebno je više raditi na povezivanju malih i velikih preduzeća iz ove oblasti, kako bi imali zajedničke nastupe na domaćem i na ino tržištu", dodao je Nešić.

DNS će, kako je pojasnio, u ovoj kampanji zastupati i ideju da se uvede više socijalne pravde, odnosno da svaka porodica ima po jednog zaposlenog člana bez obzira kojoj stranačkoj opciji ta porodica pripada.