Jedan od najuglednijih trebinjskih novinara Milosava Supić Vuković novi je vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Trebinje, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u ovoj ustanovi.

narodna biblioteka trebinje.jpg

Supićeva je do momenta imenovanja radila kao dugogodišnji dopisnik Novinske agencije Republike Srpske - SRNA iz Trebinja i Hercegovine.

Ona je na ovoj funkciji naslijedila Danu Kuduz.

U izjavi za TrebinjeLive.info, Supićeva kaže da će prioriteti u njenom radu biti bogatiji fundus knjiga, i to novih naslova, koje se do sada nisu mogle iznajmiti u trebinjskoj biblioteci.

Dodaje i da u planu ima i afirmaciju osnovaca i srednjoškolaca kako bi što češće čitali knjige, te da je već stupila u kontakt sa pojedinim profesorima srpskog jezika i književnosti kako bi ovu akciju počeli da provode već od nove školske godine.

Međunarodni dani posvećeni knjizi, biblitekama i čitanju ubuduće će biti obilježavani na mnogo većem nivou nego do sada, a plan je i da sa trebinjskim srednjim školama tim povodom bilioteka organizuje literarne konkurse.

"Vjerujem da ćemo sa našim kolegom Novicom Telebakom Tenijem u tome da uspijemo", navela je Supićeva, dodajući da će sa nadležnim iz Gradske uprave sagledati mogućnosti i da se djeci iz ruralnog područja obezbijedi dodatna obuka na računaru, s obzirom na to da ova ustanova ima svog informatičara i računare.

Navela je da je već stupila u kontakt sa nadležnim iz "Komunalnog" preduzeća kako bi se pristupilo uređenju prilaza biblioteci, što će podrazumijevati ozelenjivanje, sadnju cvijeća i orezivanje drveća.

"U mom planu je i crtanje murala na pomoćnom objektu kod biblioteke koji će simbolično predstavljati važnost knjige. Nadam se da će to uskoro da urade studenti Akademije likovnih umjetnosti iz našeg grada", istakla je Supićeva.

I u nastavku 2018., biblioteka će organizovati niz kulturnih događaja poput promocija knjiga, te nekoliko izložbi slika.