U prvom kolu Kupa Republike Srpske, regija Hercegovina, FK "Leotar" je u Bileći pobijedio FK "Velež" iz Nevesinja rezultatom 4:1 (1:1). Ovo je druga utakmica Trebinjaca u roku četiri dana koja je odigrana na gradskom stadionu u Bileći.

leotar velez kup rs.jpg

Trener Rajko Mičeta u ovoj utakmici je pružio šansu igračima koji su imali manju minutažu u prvenstvu.

Nevesinjci su prvi priprijetili i prvi njihov šut prema golu Trebinjaca završio je u mreži domaćina. U 14. minutu, nakon greške domaće odbrane, lopta je došla u posjed Grubačića, koji je iskosa sa ivice šesnaesterca šutirao pod samu prečku golmana Vukanovića, koji nije uspio da zaustavi odličan šut kapitena gostiju i to je bilo 0:1.

Trebinjci su imali odličnu šansu u 16. minutu, kada je na Brkovićev centaršut po zemlji natrčao Bokić, ali je lopta prošla uz samu stativu golmana gostiju.

Gosti su vodili samo pet minuta, jer je u 19. minutu došlo do izjednačenja. Jedan gostujući igrač igrao je rukom u kaznenom prostoru i sudija Stefan Bokić pokazao je na bijelu tačku. Najstrožu kaznu je izveo Komlen i došlo je do izjednačenja 1:1.

Do kraja prvih 45. minuta nije viđeno nikakvih prilika ni sa jedne strane, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta uzbudljivije i viđena su tri pogotka od 49. do 57. minuta, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Prvo je Medan, nakon centaršuta Brkovića, natrčao na loptu koja se od lijeve stative odbila iza leđa golmana Pojužine i to je 2:1. Samo  minut kasnije slična akcija od strane istih igrača, ali su uloge ovaj puz zamijenjene. Asistencija Medana do Brkovića i rezultat je 3:1.

Tačku na konačan rezultat stavio je Medan svojim drugim golom nakon nesebične asistencije Komlena u 57. minutu. Do kraja utakmice igralo se između dva šesnaesterca bez ozbiljnijih šansi.

 Nakon utakmice trener Mičeta nije bio zadovoljan igrom svojim izabranika u prvih 45 minuta, jer je bilo problema u organizaciji igre.

"U drugom poluvremenu je bilo mnogo bolje i konkretnije, a bitna je i pobjeda da smo prošli dalje i da nastavljamo kontinuitet dobrih igara i rezultata", istakao je MIčeta.

Trebinjci su se nakon utakmice već okrenuli prema utakmici u Brčkom, gdje ih u subotu dočekuje neporažena ekipa FK "Jedinstvo" u trećem kolu Druge lige Republike Srpske-grupa istok.

FK "Leotar": Vukanović,  J. Bokić, Ljubibratić, Brković, Šešelj, Medan, Begenišić, N. Mrkaić, Ristić (od 46. minuta Janjić), Prelo, Komlen. Trener: Rajko Mičeta.

FK "Velež": Pojužina, Topalović, Šarenac, Milanović, Šiljegović, L. Mrkaić, Radojičić (od 46. minuta Repović), Grujičić, Ivanišević, Pašalić, Grubačić. Trener: Mijan MIšeljić.