Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović večeras je na Crkvini u Trebinju otvorila 22. Susrete mladih, koji su okupili oko 250 učesnika iz Republike Srpske i regiona.

susreti mladih trebinje.jpg

Ovo je šesti put da omladina, uzrasta od 15 do 30 godina boravi u Trebinju, gdje će tokom pet dana boravka upoznati grad i njegove znamenitosti i družiti se kroz kulturne, sportske i edukativne radionice. 

Davidovićeva je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava ovu tradicionalnu manifestaciju koja ima veliki značaj za mlade, napominjući da institucije Republike Srpske na ovaj, ali i druge načine, i kroz različite programe, žele mladima da poruče da ostanu na ovom području i grade svoju budućnost. 

"Vladi Republike Srpske će i ubuduće jedan od prioriteta biti omladina, a sve s ciljem da im stvorimo uslove da ostaju u svojoj zemlji, da u njoj rade i grade", istakla je Davidovićeva. 

Ona je dodala da je jako važan aspekt Susreta mladih to što se nalaze predstavnici omladinskih organizacija iz Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, krovne organizacije Sankt Peterburga, koji na najljepši način stvaraju i grade mostove prijateljstva. 

"Samo zajedničkim radom, prijateljstvom i druženjem može da se gradi lijep, zdrav i normalan život. Mislim da je upravo omladina ta koja će nam stvoriti bolju i perspektivniju budućnost, a institucije Republike Srpske stoje iza njih i podržavaju ih", poručila je Davidovićeva. 

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Grad bez razmišljanja prihvatio prijedlog Omladinske organizacije Republike Srpske i finansijski pomogao održavanje manifestacije. 

"Grad Trebinje je u protekle skoro dvije godine velika podrška mladima, a ovo je samo jedan od mnogobrojnih programa", istakao je Ćurić, ukazujući na značaj ovakvih okupljanja. 

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Danijela Topić istakla je da manifestacija ima za cilj da podstakne mlade ljude iz Republike Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje. 

"Manifestacija će značajno doprinijeti razvoju i unapređenju osjećaja zajedništva među mladim ljudima-učesnicima događaja i prevazilaženju predrasuda, te poslužiti kao jedinstveno okruženje u kojem će mladi raditi na razvijanju zajedničkih ideja sa ciljem poboljšanja sopstvenog položaja", istakla je Topićeva. 

Nikolina Lozo iz Višegrada i Petar Praštalo iz Novog Grada istakli su da je Trebinje ispunilo njihova očekivanja, te izrazili oduševljenje ovakvim susretima i sticanjem novih znanja koje primjenjuju u svojim loklanim zajednicama.