Semafori na području Trebinja ne rade već danima, a nadležni u Gradskoj upravi tvrde da je u toku mjerenje gustine saobraćaja, dok, s druge strane, nezvanične informacije govore da su semafori već odavno zreli za otpada.

semafori.jpg

Vozači kažu da to što ne rade semafori omogućava lakši protok saobraćaja, ali da je mnogo nebezbjednija vožnja, koja bi mogla da ugrozi i ljudske živote.

Ipak, u nadležnom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove navode za TrebinjeLive.info da je riječ o mjerenju gustine saobraćaja i da će semafori u naredna dva dana ponovo biti u funkciju.

Međutim, nezvanično, semafori su poprilično dotrajali, za njihovo održavanje je vrlo teško nabaviti rezervne dijelove, a od najavljivane zamjene ovih svjetlosnih uređaja po svoj prilici za sada nema ništa.

U ovoj budžetskoj godini nisu planirana sredstva za njihovu zamjenu i ugradnju novih, modernih semafora sa led sijalicama.

Problem je i taj što se i postojeći poprilično loše održavaju, pa nisu ofarbani već godinama unazad, iako su nadležni tvrdili da će to uraditi pred ovogodišnju turističku sezonu.

Nadležni su u više navrata ranije govorili i da postoje indicije i da se semafori na pojedinim raskrsnicama uklone i da se umjesto njih izgrade kružni tokovi, ali ni o toj ideji za sada nema riječi.

semafori 2.jpg