Stanovnici Gučine, Polica i Mokrih Dolova napokon mogu da odahnu. Dugo najavljivani nastavak radova na izgradnji istočne obilaznice počeo je danas i biće završen u rekordnom roku.

istocna obilaznica trebinje 2018 (3).jpg

Poručili su to danas prilikom obilaska radova gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i direktor "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić.

Petrović je kazao da je više od četiri i po godine trebalo da se riješe veoma komplikovani imovinski odnosi, zbog čega je došlo i do izmjene projekta, čime neće biti trotoara sa lijeve strane saobraćajnice.

"Ovim projektom ćemo spojiti Gučinu, Police i Mokre Dolove, a uradićemo i Kolubarsku ulicu ka Tini", naveo je Petrović.

On je istakao da je pomenuta dionica bila najlošiji prilaz jednom trebinjskom naselju, te da će nakon radova ovo biti najmodernija saobraćajnica, koja će uz kolovoz, trotoar, kružni tok i biciklističku stazu, imati i rasvjetu i uređene zelene površine.

Petrović je rekao i da ima veoma dobru komunikaciju sa ljudima u Putevima Srpske i Vladi Srpske, gdje je direktor Nešić podržao mnoge važne projekte za Trebinje.

istocna obilaznica trebinje 2018 (1).jpg

"U plan investicija je stavljen i projekat zapadne obilaznice, gdje je za ovu godinu planirano oko 700.000 KM. Nakon izrade elaborata, u naredna dva mjeseca će biti raspisan tender za izvođenje radova na prvoj fazi na ovom projektu od sela Ljubovo, pored manastira Duži do Grada Sunca", naveo je Petrović.

Direktor Puteva Nenad Nešić naveo je da je riječ o investiciji od oko 900.000 KM, koju u cjelosti finansira ovo javno preduzeće, dok su radovi povjereni firmi "Hercegovina putevi" iz Trebinja.

"Radovi na izgradnji istočne obilaznice su počeli 2012., a stali su već dvije godine poslije zbog neriješenih imovinskih odnosa. Pored same obilaznice izgradićemo i kružni tok", naveo je Nešić.

On je dodao da je dužina dionice oko 500 metara.

Mještani okolnih naselja nisu krili oduševljenje što su napokon počeli radovi.

Krsto Asanović iz naselja Geljov most rekao je da će napokon moći da koriste normalnu saobraćajnicu, jer postojeća više nije imala uslova za odvijanje saobraćaja.

istocna obilaznica trebinje 2018 (2).jpg