Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je večeras prisustvujući krsnoj slavi grada Trebinja i Sabornog hrama – Svetom preobraženju Gospodnjem, da je ovo veličanstven dan koji ima simboličan, a ne samo vjerski karakter.

milorad dodik.jpg

Dodik je istakao da je evidentno da se i grad i ljudi u proteklom periodu preobrazili i da se uspjelo realizovati niz značajnih investicija i procesa koji će obilježiti i povećati kapacitet, snagu i ljepotu Trebinja.

„To je svakako i moj razlog zbog čega sam ovdje, a dodatni razloge je i taj jer je naš vladika Grigorije određen na novu dužnost i hoću večeras da budem sa njim“, rekao je Dodik.

On je kazao da je vladika mnogo učinio za Hercegovinu i Trebinje i da je i kao predsjednik Vlade i Republike Srpske sa njim radio na mnogim projektima i da su imali volje i snage da zajedničkom sinergijom obezbijede značajne investicije za ovaj grad.

„Vladika Grigorije je bio koegzistencijalni i konstruktivni element u političkom smislu same Hercegovine, ličnost koja je obilježila vrijeme i ne samo rukovođenje i upravljanje crkvom, već i upravljanje čitavim životom i privrednim i drugim“, naveo je Dodik.

Predsjednik je dodao da je vladika Grigorije bio čovjek koji nije odustajao od animacije svih onih koji su donosili važne odluke da ih angažuje i privuče nove projekte u Hercegovini.

„Prije našeg poznavanja, dominantan proces u ovom gradu je bila pomisao na odlazak. Mislim da ovaj grad sa vladikom i svemu onome što smo učinili u ovom vremenu – grad u koji se dolazi i koji se razvija i širi. Uvjeravam ljude u Trebinju da treba da ostanu“, poručio je Dodik.