Na sportskim terenima "Grada sunca" u Trebinju počeo je sa radom prvi odbojkaški kamp "Vanja Grbić" koji će do kraja avgusta, u dvije smjene, okupiti 50 djece iz Republike Srpske i Crne Gore.

vanja grbic kamp grad sunca trebinje.jpg

Proslavljenjni odbojkaš Vanja Grbić rekao je danas na konferenicji za novinare da je riječ o pilot projektu pred realizaciju projekta prekogranične saradnje koji će finansirati EU, a od naredne godine sprovodiće se u Trebinju, Nikšiću i Dubrovniku. 

"U projekat će biti uključena djeca iz Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske, pograničnih gradova gdje je devedestih godina bio rat, jer želimo da kroz sportske aktivnosti i odbojku povežemo najmlađe stanovnike i gradimo mostove umjesto zidova", objasnio je Grbić. 

On je pojasnio da djeca, kao i gradovi Dubrovnik, Nikšić i Trebinje, naredne godine neće imati nikakve troškove za održavanje kampa, osim da ustupe sportske terene, a da će nosilac projekta biti Trebinje. 

Sa ovogodišnjim polaznicima kampa "Vanja Grbić" rade fizioterapeuti, ortopedi i treneri iz trebinjskih i odbojkaških klubova iz susjednih hercegovačkih gradova. 

Trenizni se odvijaju u novoj sportskoj dvorani, terenima za odbojku na pijesku i bazenima kompleksa "Grad sunca".