Sajmom meda u vina koji je otvoren u gradskom parku u Trebinju, svečano je počelo obilježavanje preobraženskih svečanosti povodom krsne slave grada i Sabornog hrama - Svetog preobraženja Gospodnjeg.

11 sajam meda i vina trebinje 2018 (1).jpg

Sajam, 11. po redu, otvorio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, poručujući da je ovo tradicionalna manifestacija koja iz godine u godinu postaje ozbiljnija i kvalitetnija u svakom smislu.

On je kazao i da ono što su obećali prošle godine - mir, jedinstvo i slogu u gradu, danas mogu da kažu da su ispunili i da Trebinje punim kapacitetom korača naprijed.

11 sajam meda i vina trebinje 2018 (3).jpg

Medarima i vinarima Petrović je poželio uspješno veče, a posjetiocima da uživaju u kvalitetnim delicijama.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina naveo je da je ovogodišnji sajam okupio oko 20-ak učesnika iz Hercegovine i Romanije, poželjevši svim učesnicima i posjetiocima lijepo druženje.

Na ovogodišnjem sajmu se predstavio i pčelar Jovo Čičković iz Šćenice iz Bobana. Njegov sin Ljuban kazao nam je da je ovo lijepa manifestacija i da već pet godina učestvuju na njoj.

11 sajam meda i vina trebinje 2018 (4).jpg

"Ove godine je malo manja posjeta nego prethodnih, jer je sajam izmješten u park, ali oni koji su posjetili naš štand ocijenili su naše proizvode kao kvalitetne", kazao je Ljuban.

Preobraženske svečanosti su nastavljene otvaranjem izložbe o ratnim siročadima iz Velikog rata u Kulturnom centru, dok će u 20.30 sati u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba slika prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića, povodom sedam decenija od njegove smrti.

11 sajam meda i vina trebinje 2018 (2).jpg