Zajedničkom akcijom Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, počelo je uklanjanje grafita sa kamenih ploča sa više objekata u našem gradu.

kameni most.jpg

Među prvima, sređen je Kameni most. Većina grafita je uklonjena, a preostali dio će biti uklonjen nakon što prođe slava grada, najavili su nadležni.

kameni most prije.jpg

Zbog velike prašine koju stvara uklanjanje grafita, radilo se isključivo noću, a nastavak radova planiran je za ponedjeljak veče. Zbog specifičnog materijala kojim se uklanjaju grafiti, nakon izvršenog posla, materijal uklanjaju radnici "Komunalnog", a prostor zatim šmrkovima peru vatrogasci.

kameni most 3.jpg

Uz Kameni most, sređena je i česma u gradskom parku, a uskoro će biti uređeni i svi ostali objekti koji su sagrađeni od kamenih ploča, poput stambenih zgrada u Bregovima, prilazima parku i tome slično.

cesma park.jpg

Ovo je samo još jedna od aktivnosti koje provodi nadležno Odjeljenje u sklopu akcije za ljepše Trebinje. Nedavno su pokrenuli i akciju uređenja svih gradskih ograda, te su nabavljene nove klupe za sjedanje i kante za smeće.

cesma park 2.jpg