Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Nevesinju da Vlada vodi računa o ovoj opštini o čemu svjedoče višemilionska ulaganja u infrastrukturne projekte.

golic u nevesinju.jpg

"U opštini Nevesinje u toku je realizacija projekata vrijednih oko 11 miliona KM, što obuhvata sportsku dvoranu, Dom kulture i vodovodnu mrežu", rekla je Golićeva koja je danas sa opštinskim rukovodstvom i narodnim poslanicima iz Nevesinja razgovarala o infrastrukturnim projektima koji se realizuju u ovoj opštini. 

Tokom posjete obnovljenoj Sportskoj dvorani "Nevesinjka", ona je izrazila zadovoljstvo što je resorno ministarstvo dio projekta obnove ove dvorane, te istakla da je zadovoljna što je ispunila obećanje da će ovaj objekat biti obnovljen i energetski efikasan. 

"U ovaj objekat Vlada je uložila više od 550.000 KM uz sufinansiranje Fonda za zaštitu životne sredine i švedske agencije SIDA", navela je Golićeva. 

Ona je naglasila da svi ovi projekti svjedoče o tome da Vlada vodi računa o opštini Nevesinje i da će tako biti i ubuduće. 

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će obnovljena dvorana "Nevesinjka" imati veliki značaj za cijelu opštinu, a pogotovo za brojna sportska udruženja i klubove u ovoj opštini. 

"Kada smo preuzeli vlast, sportska dvorana je bila pred rušenjem. Sada je statički potpuno bezbjedna, radimo PVC bravariju i kotlovnicu, tako da će biti energetski potpuno zaštićena", rekao je Avdalović. 

Ilija Tamindžija, izvršni direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" koje ima ogromna ulaganja u opštini Nevesinje, kaže da su najveće investicije projekat "Gornji horizonti" i vodovod sa izvorišta Udbina.