U Kulturnom centru u Trebinju večeras je otvorena izložba slika Vladimira Jovićevića, mladog slikara iz Crne Gore sa adresom u Firenci u Italiji.

vladimir jovicevic trebinje izlozba slika (1).jpg

Na izložbi je predstavljeno oko 30 radova, koje je Jovićević uradio u protekle tri do četiri godine, a preovladavaju portreti i pejzaži rađeni takozvanom sajt-sajz metodom, gdje su potrebni sati i sati rada kako bi se postigao željeni efekat.

Otvarajući izložbu, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je istakao da nas Jovićević putem svojih djela upoznaje sa vještinama koje je sticao u Tivtu, italijanskom Terniju, a posebno na akademiji umjetnosti u Firenci, gdje se usavršavao u realističkom slikarstvu.

„U toku studija na akademiji u Firenci Jovićević je pokazao raskošan talenat i posvećenost radu i kao rezultat toga, 2013. godine, nagrađen je za najbolju sliku godine. Zahvaljujući svom ukupnom radu, ovaj veoma  uspješan umjetnik zadržan ja na akadamiji kao profesor crtanja, što je priznanje vrijedno divljenja i posebnog poštovanja“, kazao je Banjak.

Autor izložbe je rekao da se njegovo interesovanje za tradicionalno slikarstvo i realistički pristup portretu razvilo još na počecima njegovog umjetničkog razvojnog puta, u slikarskoj školi u Tivtu.

vladimir jovicevic trebinje izlozba slika (2).jpg

"Portreti se rade po živom modelu i potrebno je više sati i više dana, uz prisustvo modela, da bi se realizovali portreti koji su do te mjere realistični. Na slikama su ljudi koje srećemo u svakodnevnom životu i koji samim svojim prisustvom i nekom svojom pričom inspirišu", kazao je Jovićević.

Izlagao je više puta u Firenci i Crnoj Gori, jednom i u Londonu, a večeras je prvi put pred trebinjskom publikom, koja će u galeriji Kulturnog centra radove ovog umjetnika moći da pogleda i u narednih 15 dana.