U okviru priprema za predstojeću sezonu, rukometaši Leotara gostovali su u Mostaru, gdje su savladali premijeligaša, ekipu Zrinjskog rezultatom 29:25.

Leotar u Mostaru.jpg

Izabranici Milana Simonovića odigrali su odličnu utakmicu i pokazali da neće biti lak zalogaj za bilo koju ekipu u Premijer ligi.

Domaći rukometaši imali su prednost od 8:5, ali raspoloženi Trebinjaci preokreću rezultat u svoju korist i na poluvrijeme odlaze sa dva gola prednosti - 14:12.

Drugo poluvrijeme donosi odličnu igru na obje strane. Zrinjski je poravnao rezultat na 21:21, ali to je bilo sve što su uspjeli protiv izuzetno raspoloženih Trebinjaca koji „prebacuju u veću brzinu“ i rutinski privode utakmicu kraju sa četiri gola prednosti.

„Uz neke blage padove u igri ili kako ja to volim da kažem 'ekskurzije' mogu reći da sam zadovoljan igrom u ovoj fazi priprema. Svi igrači su dobili priliku i u potpunosti su opravdali povjerenje. Mislim da smo pokazali da smo na pravom putu i da ćemo do početka sezone u potpunosti izbrusiti formu“, rekao je Simonović.

Pogotke za Leotar postigli su: Janković 2, Draganić 8, Bojović 1, Spaić 1, Milojević 3, Glendža 5, Ninković 1, Srdanović 5, Jovanović 1 i Radovan Uljarević 2.

Narednu pripremnu utakmicu rukometaši Leotara odigraće u Budvi protiv Vojvodine iz Novog Sada.