Radnici "Pošta Srpske" u Trebinju stupiće u štrajk, ukoliko uprava ovog preduzeća ne odustane od namjere da proda zgradu glavne pošte u našem gradu, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

posta trebinje.jpg

S tim su danas upoznali i direktora Jova Kraljevića, sa kojim će izabrani predstavnici radnika sutra na sastanak kod gradonačelnika Luke Petrovića.

Nakon sastanka sindikata trebinjske pošte, odluka je više nego jasna - prodaja zgrade glavne pošte ne dolazi u obzir, a ta poruka je danas poslata i generalnom direktoru "Pošta Srpske" Jasminki Krivokući.

Podsjećamo, TrebinjeLive.info je nedavno pisao o namjeri banjalučke uprave Pošta Srpske da, između ostalog, proda zgradu glavne pošte u našem gradu, a više od 60 radnika smjesti u takozvanu "malu poštu" na Glavnoj ulici.

Radnici su nakon toga održali nekoliko sastanaka, a zaključak je da prodaju neće dozvoliti i po cijenu da obustave rad i stupe u štrajk.

Licitacija, po objavljenom pozivu, zakazana je za 20. avgust.

Početna cijena je 2.250.000 KM.

U "Poštama Srpske" kazali su za TrebinjeLive.info da je razlog prodaje taj što je trenutna zgrada glavne pošte u našem gradu nerentabilna za održavanja.

"Objekat glavne pošte u Trebinju je zbog velike kvadrature nedovoljno iskorišćen za potrebe procesa rada, zbog čega više od 70 odsto prostora nema svoju namjenu", kazali su u "Poštama Srpske".