Svjetska imena klasične muzike završila su svoj desetodnevni boravak u Trebinju, a od publike su se oprostili na najljepši mogući način - koncertom u Kulturnom centru.

festival klasicne muzike (4).jpg

Njih oko 80, koji su u ovoj sferi muzike istaknuti profesori, kompozitori, diregenti i studenti, nastupili su u okviru prvog festivala klasične muzike „Music & More Summerfest“.

Zatvarajući festival, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović se zahvalio organizatoru festivala Tatjani Ranković, koja je u dugogodišnjem traganju za lokacijom za realizaciju ovoga projekta prepoznala Trebinje kao idealno mjesto za okupljanje muzičara iz različitih krajeva svijeta.

festival klasicne muzike (3).jpg

"Zbog činjenice da se u Trebinju realizuje jedna tako kompleksna kulturna zamisao, zbog činjenice da na sceni imamo ozbiljnu muziku, a istovremeno smo daleko od svake krize publike, posebnu zahvalnost dugujem Tatjani Ranković, direktoru i kreatoru festivala. Hvala i Ani Vrbanec na pomoći u organizaciji ove manifestacije“, naveo je on.

On je kazao da je festival jedinstven po tome što okuplja vrhunska imena, i što su na jednom mjestu umjetnici sa svih meridijana koji su nastupali i na najvećim i najzahtjevnijim scenama svijeta.

festival klasicne muzike (1).jpg

Osnivač i direktor festivala Tatjana Ranković, pijaniskinja koja živi i radi u Njujorku, kaže da je ovo prvi festival ovakve vrste u regionu, kao i da su učesnici iz cijelog svijeta oduševljeni gradom i ljubaznošću domaćina.

"Sa oduševljenjem razmišljam o planovima i programu za iduću godinu i jedva čekamo da ponovo budemo sa vama“, istakla je ona.

Na četiri lokacije u Trebinju – na Trgu slobode, na Crkvini, u Muzeju Hercegovine i Kulturnom centru održano je ukupno osam koncerata.

festival klasicne muzike (2).jpg