Tradicionalna proslava na zubačkim Ublima i ove godine je okupila komšije iz Trebinja i Herceg-Novog, koji su se družili do kasnih noćnih sati uz bogat kulturno-zabavni program.

zubacka ubla 2018 (5).jpg

Pozdravljajući okupljene građane, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da druženje Hercegovaca i Crnogoraca treba da ostane tradicija, navodeći da je jedan od glavnih prioriteta trebinjske gradske uprave razvoj sela.

On je naveo da je na Zupcima u toku izgradnja vodovodnog sistema, a se investira i intenzivno gradi i u drugim dijelovima grada, zbog čega Trebinje, svojim razvojnim zamahom i bogatstvom sadržaja koje nudi posjetiocima, dobija obrise većeg grada nego što jeste, poručio je Petrović.

zubacka ubla 2018 (4).JPG

„Mnogo štošta je nedostajalo našem gradu. Zasukali smo rukave i krenuli u ozbiljan rad. Novca imamo, mladi nam trebaju da ostaju u Hercegovini, da im damo priliku da rade. To radimo i ovih dana: sljedeće sedmice će preko 70 mladih ljudi početi pripravnički staž u Trebinju. Svako ko hoće da radi – slobodno može da nam se javi“, poručio je Petrović.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što vijekovima unazad dva najbliža i bratska grada i na nivou lokalnih administracija danas imaju izuzetnu saradnju.

U kulturno-zabavnom programu saborovanja posjetioce su ove godine zabavljali popularni glumac Dragan Marinković – Maca i bend „Evergrin“, dok su igrom i pjesmom na našu folklornu tradiciji podsjetili veterani Gradskog KUD-a „Alat Svislajon“, Ansambl nacionalnih igara „Jovan Dučić“ i mladi guslar Mitar Višnjić.

zubacka ubla 2018 (3).JPG
zubacka ubla 2018 (1).JPG