Dunav osiguranje će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju proširivanju poslovne saradnje kako sa javnim, tako i sa privatnim subjektima sa područja Trebinja i drgugih opština istočne Hercegovine, s obzirom na to da ova kompanija, koja je u većinskom vlasništvu Republike Srbije, prati Vladu Srbiju koja je u nekoliko navrata donirala značajnu finansijsku pomoć za projekte u našem gradu, kao i u opštinama širom Republike Srpske i dijela Federacija BiH.

vrtic srbija dunav osiguranje.jpg

Direktor ove kompanije sa sjedištem u Banjaluci Stevo Aničić, kazao je za TrebinjeLive.info da je posjetio nekoliko pravnih lica sa kojima do sada nisu ostvarili poslovnu saradnju.

"Smatramo da je prirodno da javne ustanove, preduzeća, kao i projekte u gradovima ili opštinama kojima finansijsku podršku daje Vlada Republike Srbije, osigurava Dunav osiguranje", naveo je Aničić, koji je posjetio i novi vrtić "Srbija", koji će raditi u okviru Javne ustanove "Naša radost".

On je kazao da će, imajući u vidu činjenicu da je Vlada Srbije u potpunosti finansirala izgradnju vrtića „Srbija“ u Trebinju, sa 500.000 evra, sva djeca koja budu išla u taj vrtić imati besplatno životno osiguranje tokom prve godine rada ovog objekta.

Aničić je dodao da filijala Dunav osiguranja u Trebinju zapošljava desetak radnika i da je godišnja premija oko 1.000.000 KM.

"Hoćemo da osiguravamo preduzeća, ali i fizička lica, te njihovu imovinu u Trebinju i širom istočne Hercegovine", istakao je Aničić, dodajući da im je cilj da im premija u filijali Trebinje bude oko dva miliona KM.

Šef Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije Banjaluka, sa sjedištem u Trebinju, konzul Radoslav Ilić, rekao je da je saradnja između Srbije i Republike Srpske danas na najvišem nivou, što će biti dodatno naglašeno i kroz saradnju sa Dunav osiguranjem.

"Saradnja konzularne kancelarije sa gradskom upravom u Trebinju je na izuzetnom nivou. Ukupno angažovanje konzularne kancelarije na konkretnoj koordinaciji aktivnosti sa Agrarnim fondom, u okviru projekta 'Hercegovačka kuća', može služiti kao pozitivan primer i drugim lokalnim zajednicama u istočnoj Hercegovini. To je praktičan doprinos realizaciji Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srbije i Republike Srpske, odnosno jedan od brojnih modaliteta kojima se može unaprediti privredna i ekonomska saradnja na doborobit svih građana. Dunav osiguranje će, takođe, pružiti neposrednu pomoć i podršku tom projektu i poljoprivrednim proizvođačima koji budu zainteresovani za plasman svojih proizvoda na tržištu Republike Srbije, posredstvom 'Hercegovačke kuće'“, naveo je Ilić.

On je dodao da se Dunav osiguranje pokazalo kao jedna od najozbiljnijih i najsolventnijih osiguravajućih kuća na teritoriji Republike Srpske, odnosno BiH.