U trebinjskoj Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za glumce Svetlanu Bojković i Meta Jovanovskog, dobitnike ovogodišnjeg „Zlatnog platana“, nagrade Festivala mediteranskog i evropskog filma.

prijem opstina tb festival (1).jpg

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da mu je posebno drago da je baš u Trebinju dodijeljena nagrada velikim glumačkim imenima poput Bojkovićeve i Jovanskog.

„Festivali su veoma važni za umjetnike, ali i za grad gdje se održavaju i oni treba da postoje. To je trenutak kad se publika mobiliše i uključuje, to je jedna kulturna injekcija za svaki grad“, navela je Bojković.

Glumac Meto Jovanovski, koji je po prvi put u Trebinju, rekao je da Trebinjci, vjerovatno, nisu svjesni gdje žive - u toliko čistom i uređenom mjestu punom zelenila i platana.

„Zato mi je ova nagrada još draža“, istakao je on.

Filmski festival nastavlja se večeras na ljetnoj sceni Doma mladih projekcijom kratkometražnih i dugometražnih filmova iz Hrvatske, Makedonije, Maroka i Velike Britanije.

Supruzi Nebojše Glogovca sutra će biti uručen „Zlatni platan“ koji je savjet festivala posthumno dodjelio glumcu Nebojši Glogovcu, a u Muzeju Hercegovine biče otvorena izložba fotografija „Vječni Nebojša“.

prijem opstina tb festival (2).jpg